Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Υποβάθμιση σοκ για τη Marfin, άμεσα με την απομάκρυνση Βγενόπουλου!


Διαβάζω στο ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος για την υποβάθμιση των κυπριακών τραπεζών από τον οίκο Moody's:

Για την τριπλή υποβάθμιση της Marfin, ο οίκος αναφέρει ότι «αντανακλά την εξασθένηση της πιστωτικής ικανότητας της τράπεζας, επιπρόσθετα από τη μείωση της δυνατότητας του κράτους να τη στηρίξει σε περίπτωση ανάγκης». 

Η Marfin, συνεχίζει ο οίκος, «έχει μεγαλύτερη έκθεση σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και φθάνουν περίπου στο 91% του δείκτη κεφαλαίων tier 1 και την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη σε ζημιές στο πλαίσιο της αναθεωρημένης συμφωνίας για μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα (PSI ) που ανακοινώθηκε στις 27 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με τον οίκο, η Marfin θα χρειαστεί...
 
...περισσότερο από 1 δισ. ευρώ προκειμένου να συμμορφωθεί με τον ελάχιστο δείκτη core tier 1 της Κεντρικής Τράπεζας στο 8% και να συμβαδίζει με το μίνιμουμ δείκτη της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (9%).

«Παρόλο που η τράπεζα εξετάζει διάφορες επιλογές για να αντιμετωπίσει αυτό το κενό, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στην αγορά, η προσπάθεια αύξησης κεφαλαίου (που ισοδυναμεί με 5% του κυπριακού ΑΕΠ) μέχρι τον Ιούνιο του 2012 αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα η τράπεζα να απαιτήσει μεγάλη κεφαλαιακή στήριξη από την κυβέρνηση», υπογραμμίζει ο οίκος. 
 
Σχόλιο Παραπολιτικής: Εντελώς τυχαία, λίγες μέρες πριν είχε αποχωρήσει από την προεδρία της ο Ανδρέας Βγενόπουλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου