Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΕΒΕΑ: Συμψηφισμό χρεών προς το Δημόσιο


Να εφαρμοστούν οι νόμοι που προβλέπουν συμψηφισμό χρεών προς το Δημόσιο και έγκαιρη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

ΕΒΕΑ: Συμψηφισμό χρεών προς το Δημόσιο
Όπως τονίζει σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι συλλήψεις και η διαπόμπευση επιχειρηματιών.

"Το ΕΒΕΑ ζητά από την κυβέρνηση και ειδικότερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να εξαντλήσει μεν την αυστηρότητα των νόμων για τους πραγματικούς οφειλέτες του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα, να δώσει στις ελεγκτικές υπηρεσίες εντολή για την εφαρμογή τόσο των διατάξεων του νόμου 3943/11, που προβλέπει τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων, όσο και της νέας οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Καταπολέμηση των Καθυστερήσεων Πληρωμών στις Συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου", αναφέρεται συγκεκριμένα στην επιστολή.

Σύμφωνα με τον Κ. Μίχαλο, το Δημόσιο έχει κάνει στάση πληρωμών καθώς οι οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα ξεπερνούν τα 7 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα οι ΔΟΥ δεν εφαρμόζουν το νόμο περί συμψηφισμού εγείροντας διάφορα επιχειρήματα και δικαιολογίες για την αποφυγή του, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που αρνούνται να χορηγήσουν φορολογική ενημερότητα, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, καλώντας τις επιχειρήσεις να προεξοφλήσουν τα χρέη επόμενων μηνών.

http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου