Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Την «προστασία» της Κύπρου ανέλαβε το Ισραήλ


Σαφή προειδοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενο έστειλε το Ισραήλ όσον αφορά την προστασία και την ασφάλεια των ενεργειακών πόρων της Κύπρου μέσω του υφυπουργού Εξωτερικών Ντανιέλ Αγιαλόν...


Ο Ισραηλινός υφυπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο στην Αθήνα και ουσιαστικά με την μονολεκτική του θετική απάντηση στο ερώτημα εάν το Ισραήλ εγγυάται την ασφάλεια των γεωτρήσεων και στο κυπριακό οικόπεδο 12, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα αυτό.

Όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υφυπουργός υπάρχει στενή συνεργασία με την Κύπρο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά κατέστησε σαφές ότι "κάθε πρόκληση θα απαντηθεί".

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης συνεχίζεται κανονικά η προετοιμασία της σύγκλησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων, προετοιμασία που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας ο Ν. Αγιαλόν και ο Έλληνας ομόλογος του Δ. Δόλλης.

Η ελληνο-ισραηλινή συνάντηση προγραμματίζεται εκτός απρόοπτου για τις αρχές του 2012 στην Ιερουσαλήμ ενώ θα έχει προηγηθεί η ανταλλαγή επισκέψεων με πρώτη την επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ισραήλ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα ο Ισραηλινός υφυπουργός επανέλαβε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας όχι μόνο στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων αλλά και στη μεταφορά των πόρων αυτών προς την Ευρώπη.

Η συγκεκριμένη Ισραηλινή τοποθέτηση είχε διατυπωθεί από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  πριν από ενάμισι χρόνο στην Αθήνα και την διάρκεια της επίσκεψης του. 

Πάντως ο Αγιαλόν παραδέχθηκε ότι ακόμη δεν υπάρχουν πραγματοποιηθεί οι αναγκαίες  μελέτες σκοπιμότητας για την περίπτωση της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού από το Λεβιάθαν προς την Ελλάδα, ή ακόμη και για μεταφορά του φυσικού αερίου σε υγροποιημένη μορφή σε σταθμούς LNG στηνΕλλάδα και από εδώ, μέσω των υπαρχόντων ή νέων αγωγών, στις αγορές της Ευρώπης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου