Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κι άλλος γενικός γραμματέας εγκατέλειψε το… σκάφος του Βενιζέλου!


Ενας ακόμη γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, επιλογής του Γ. Παπακωνσταντίνου, εγκατέλειψε το… σκάφος του Ευ. Βενιζέλου στην πλατεία Συντάγματος. Ο Ηλίας Πεντάζος, γενικός  γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του υπουργείου, είχε από τον περασμένο Ιούνιο, με τον ανασχηματισμό, υποβάλει την παραίτησή του. Κάτι το Μεσοπρόθεσμο, κάτι η 6η δόση και στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ανάγκασαν τον κ. Αντιπρόεδρο να ζητήσει από έναν άνθρωπο του προκατόχου του να παραμείνει στη θέση του.
Η Ηλίας Πεντάζος θεωρείται πολύ ικανό στέλεχος και χειρίστηκε τις πολύ λεπτές διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η σχέση του με τον κ. Βενιζέλο δεν ήταν και οι καλύτερες και η παραίτησή του ήταν αναμενόμενη.
Ο κ. Πεντάζος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Μ. Sc του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) και Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική (Μ. Ρhil του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Loughborough). Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα σε μακροοικονομική πολιτική, δημόσια οικονομικά, χρηματοοικονομικές σχέσεις, επενδύσεις και περιφερειακή ανάπτυξη.
Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, Διυπουργικές συναντήσεις και Ευρωπαϊκά Συμβούλια κορυφής. Ήταν ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της ΜΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Συμβούλιο ECOFIN σε όλη τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη ευρώ.
Στην κυβέρνηση Σημίτη αξιοποιήθηκε από τον Γ. Παπαντωνίου καθώς εργάσθηκε στο υπουργείο Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος για σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο υπουργείο Άμυνας ως Γενικός Διευθυντής για Διεθνείς σχέσεις και Αμυντική Βιομηχανία.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη παραίτηση μετά από αυτή του Δ. Σπινέλη της γενικής γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ ουσιαστικά απομακρύνθηκε και ο Δ. Γεωργακόπουλος που ήταν αρμόδιος για τα έσοδα.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου