Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση ξεκινά από...την Πανευρωπαϊκή!Σχέδιο της Μέρκελ για Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο και Πανευρωπαϊκή Διακυβέρνηση!


Γερμανικό σχέδιο για ευρωπαϊκό όργανο ελέγχου υπερχρεωμένων κρατών
Ένα 6σέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος υπερχρεωμένης χώρας, περιήλθε σε γνώση της βρετανικής Daily Telegraph και δημοσιεύεται την Παρασκευή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γερμανία προωθεί την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά όργανα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παρέμβασης σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, προκειμένου να προστατευθεί το ευρώ.
Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας υπερχρεωμένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.
Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες – μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν.
Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.
Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας «δημοσιονομικής ένωσης» με επόμενο στόχο την «πολιτική ενοποίηση».
Όπως είναι φυσικό, το Λονδίνο εκφράζει την ανησυχία του για τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα «ευρωπαϊκό κράτος», του οποίου ο προϋπολογισμός και το φορολογικό σύστημα θα αποφασίζεται στις Βρυξέλλες.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου