Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το μακρύ, αόρατο, χοντρό χέρι του Εφιάλτη


Υπάρχει ένα μακρύ, αόρατο χέρι που κινεί τα νήματα των διαρκών απαιτήσεων των Ευρωπαίων από τον Αντώνη Σαμαρά. Το χέρι (και το σώμα που το συνοδεύει) βρίσκεται στην Αθήνα, αν και ταξιδεύει πολύ συχνά στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Βερολίνο). Το μυαλό που τα κινεί όμως βρίσκεται «κολλημένο» στο Μαξίμου. Και λίγο παρακάτω στο γνωστό ροζ κτίριο παρακμασμένων οικογενειών.
Η απεγνωσμένη, πλέον, προσπάθεια του ανθρώπου να επιτύχει τις φιλοδοξίες του τον κάνει απρόσεκτο. Και «φαταούλα». Όσοι όμως γνωρίζουν το παρασκήνιο επιδεικνύουν ιώβεια υπομονή, επειδή η περίπτωση χρήζει και (ψυχ)ιατρικής εξέτασης.
Η ουσία είναι ότι στις Βρυξέλλες έχει ενεργοποιηθεί ένα δίκτυο από γραφειοκράτες υπαλλήλους της Ε.Ε. και παρατρεχάμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι ουσιαστικά λειτουργούν προβοκατόρικα στην προσπάθεια της Ελλάδας (και όχι μόνο του Σαμαρά) να βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο. Το «σύστημα» αυτό λειτούργησε από τους πρώτους μήνες που ήρθε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ στην εξουσία. Κατασκεύαζε ειδήσεις. Ζητούσε δηλώσεις για τα ίδια θέματα κάθε μέρα. Καλλιεργούσε την εικόνα του απομονωμένου Σαμαρά.
Ο στόχος είναι ο Σαμαράς, που πρέπει να υποταχθεί. Να γίνει σαν αυτούς. Και αυτό επιδιώκεται προκειμένου να πάει στις εκλογές με τραυματισμένο προφίλ. Να μην βλέπει ο Έλληνας και η Ελληνίδα στον Αντώνη το πρόσωπο του εθνικού ηγέτη που τον εκφράζει.
Και όσο ο Σαμαράς δεν υπογράφει, αρχίζουν τα πολιτικά παιχνίδια. Σε αγαστή συνεργασία Βενιζέλος, Καρατζαφέρης και Παπαδήμος υποστήριξαν ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι ημερομηνία «ενδεικτική» για τις εκλογές, και όχι η απόφαση των πολιτικών αρχηγών που συνυπογράφηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και οι τρεις μάλιστα χρησιμοποίησαν την ίδια λέξη:ενδεικτική. Τυχαίο;
Το πρόβλημα όλων αυτών είναι ότι η ΝΔ ανακάμπτει και δημιουργεί προφίλ κόμματος έτοιμου για εξουσία. Άρα αυτοί θα την αποχαιρετήσουν για πολύ καιρό την εξουσία. Προσπαθούν λοιπόν να καθυστερήσουν τον χρόνο που έρχεται. Και το αναπόφευκτο. Και δίνουν παράταση ζωής σε μία κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, μεταβατικού χαρακτήρα και ορισμένου χρόνου ζωής.
Ε.Σ.

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου