Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΆΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ!


Μιλάμε για τον άνθρωπο που κλήθηκε από τον ανακριτή Ορνεράκη να καταθέσει για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή! Μήπως κύριε Δήμα θα έπρεπε να περιμένετε πρώτα, έτσι για τα μάτια του κόσμου; Δεν λέμε, αθώος είναι ο άνθρωπος, αποκλείεται να εμπλέκεται αλλά έτσι για λόγους λεπτότητος…

Κανείς δεν πάει χαμένος άμα συνδυάζει πολιτική, διπλωματία, γνωριμίες και «ειδικές αποστολές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άλεξ Ρόντος. Έγινε γνωστός ως «αφανής» σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν στο Υπουργείο Εξωτερικών και τον ακολούθησαν πολλές φήμες για σχέσεις του με την απέναντι ακτή του Ατλαντικού. Βρέθηκε στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο του πολέμου (εννοείται όχι στο πλευρό των Σέρβων), αλλά και στο πλευρό του (φιλοδυτικού) προέδρου της Γεωργίας Σαακασβίλι, ενώ ενεπλάκη και στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Και μετά, όταν ο Παπανδρέου έγινε πρωθυπουργός, βρέθηκε πάλι δίπλα του.

Όμως τώρα οι καιροί άλλαξαν. Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι πια πρωθυπουργός και ο Α. Ρόντος ανέλαβε νέα διεθνή (και πάλι) αποστολή. Και μάλιστα με δικομματική στήριξη σε ότι αφορά τηνΕλλάδα. Διότι στον διορισμό του συναίνεσε και η ΝΔ διά του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα!
Ο Άλεξ Ρόντος διορίσθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2011 ως ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε. για το Κέρας της Αφρικής, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012, αλλά η θητεία του μπορεί να παραταθεί. Ο διορισμός έγινε ύστερα από πρόταση της λαίδης Κάθριν Άστον, η οποία είναι η αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και βέβαια με ελληνική έγκριση από το Υπ.Εξ. Η απόφαση διορισμού είναι η 2011/819/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ε.Ε. στις 9 Δεκεμβρίου 2011.
Ο χώρος ευθύνης του Α. Ρόντος είναι το Τζιμπουτί, η Ερυθραία, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία, η Ουγκάντα, το Σουδάν και το νότιο Σουδάν. Να υπενθυμίσουμε ότι το νότιο Σουδάν απέκτησε πρόσφατα την ανεξαρτησία του μετά την ανθρωπιστική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή και ένα πόλεμο που κράτησε για χρόνια και στρεφόταν εις βάρος των αμάχων. Όμως αυτά δεν πολυενδιαφέρουν την Ε.Ε., ούτε τις ΗΠΑ. Το νότιο Σουδάν διαφέρει από το βόρειο επειδή έχει πετρέλαιο! Έτσι η περιοχή αποκτά επιχειρηματικό και στρατηγικό ενδιαφέρον…

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου