Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πρώτο πιάτο...Δανία: 17 δις κορώνες (δηλ. 2,5 δις. περίπου ΕΥΡΩ) θα καταβληθούν στους «επενδυτές» που έχουν «ποντάρει» στην ελληνική χρεοκοπία!


20120310-151645.jpgΟι ειδήσεις στην ΔΑΝΙΑ «ανοικτά» ποια στην μεγαλύτερη και πλέον σοβαρή εφημερίδα της Δανίας σε άρθρο της -το οποίο σας έχω μεταφράσει- μιλάει για τους πρώτους κερδισμένους από το πιστωτικό γεγονός της χώρας μας (δηλαδή της επιλεκτικής πτώχευσης σε βάρος όλων μας και των γενεών που θα ακολουθήσουν ένεκα των δεσμεύσεων φυσικά).
Σημ.: οι περισσότεροι Δανοί ήταν πελάτες της DEXIA
Λυπάμαι ιδιαίτερα σήμερα αν και μου έχει γίνει συνήθεια από την καθημερινή εικόνα για το Ελληνικό Θέμα την χώρα μας δυστυχώς.
Ακολουθεί η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – από τον ΑΝΤΙ 300
άρθρο από την Δανική Εφημερίδα «Πολιτίκεν» ηλεκτρ. έκδ.
και του οικονομικού δημοσιογραφικού οργανισμού ΕΠΝ
Οι επενδυτές κερδίζουν από την ελληνική συμφωνία
Από τον Αλέξανδρο Bitsch
10.03.12 σε. 11:10
17 δις. κορώνες (δηλ. 2,5 δις. περίπου ΕΥΡΩ)
θα καταβληθεί στους «επενδυτές» που έχουν
«ποντάρει» στην ελληνική χρεοκοπία.
Ο Θάνατος του ενός ατόμου, όπως γνωρίζετε, είναι το ψωμί του άλλου.
Αυτό ισχύει επίσης και στην ιστορία της ελληνικής κρίσης του χρέους, μετά από μια συμφωνία για την απαξίωση του χρέους στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα έπεσε στη θέση του αυτού του ατόμου.
Ενώ οι κάτοχοι των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου χάνουν τα χρήματα από τις μειώσεις από το κούρεμα, ορισμένοι επενδυτές τώρα χαίρονται που αναμένεται να πάρουν το ποσόν των 17 δις σε κορώνες Δανίας.
Είναι σαφές ότι μετά την ISDA (International Swaps και Παραγώγων) την Παρασκευή το βράδυ αποφάσισε ότι θα τώρα το Ελληνικό κούρεμα έχει την ιδιότητα του πιστωτικού γεγονότος, το οποίο σημαίνει ότι τα λεγόμενα ‘CDS (συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης) πρέπει να καταβληθούν.
Το CDS λειτουργεί κατ ‘αρχήν σαν ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που παρέχει στους επενδυτές την οικονομική αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας της αξίας των συγκεκριμένων τίτλων.
Μεγάλη η αντικατάσταση
Σε σχέση με τη συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους η οποία είχα συμμετοχή ήταν 85,8 τοις εκατό. των επενδυτών, που αντιπροσωπεύουν 152 δισεκατομμύρια ευρώ, και έγινε “εθελοντικά” με το να ανταλλάξουν τα ομόλογα που εκδίδονται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας.
Ταυτόχρονα αναγκάστηκε και υποχρέωσε τους υπόλοιπους κατόχους των ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής να ανέλθει στο 95,7 τοις εκατό.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης Χρέους για την Ελλάδα περιλαμβάνει ομόλογα συνολικής αξίας 206 δισεκατομμυρίων. ευρώ. Το κύριο ποσό θα αποσβεστεί κατά 53 τοις εκατό. με την ανταλλαγή των νέων ομολόγων με ένα κουπόνι σημαντικά χαμηλότερου ποσοστού, τα οποία αντιστοιχούν σε μείωση του χρέους κατά 70 τοις εκατό και ίσω παραπάνω.
Η Βοήθεια σχετικά με τον τρόπο
Η συμφωνία του χρέους με την ΕΕ η οποία θα ξεκινήσει τώρα την επεξεργασία της πληρωμής των 130 δισ. ευρώ του πακέτο ενίσχυσης της ευρωζώνης στην Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης του ευρώ υπουργούς Οικονομικών, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξη Τύπου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA στο οποίο έδωσαν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή ενέκρινε την πρώτη πληρωμή στην Ελλάδα, η οποία είναι 35,7 δισεκατομμύρια. ευρώ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters ότι το ελληνικό πρόβλημα έχει πλέον επιλυθεί και ότι αυτή η σελίδα στην ιστορία της χρηματοπιστωτικής κρίσης, μπορεί πλέον να «γυρίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου