Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Εφάπαξ και αποζημιώσεις απόλυσης μπαίνουν στο στόχαστρο της τρόικας τον Ιούνιο


Εφάπαξ και αποζημιώσεις απόλυσης μπαίνουν στο στόχαστρο της τρόικας τον Ιούνιο


Τα εφάπαξ και οι αποζημιώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για τις περιπτώσεις απόλυσης ή συνταξιοδότησης είναι τα επόμενα πράγματα με τα οποία επιθυμεί να ασχοληθεί η τρόικα από τον Ιούνιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι μειώσεις στους μισθούς και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν σηματοδοτούν το τέλος των παρεμβάσεων της τρόικας και πως από τον Ιούνιο η Ελλάδα θα κληθεί να πάρει και νέα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος της Κυριακής» το σχέδιο των δανειστών, προβλέπει περικοπή μέχρι και 30% σε πρώτη φάση για το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη, με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του σε μεταγενέστερο χρόνο.
Ακόμη, προβλέπεται δραστική μείωση στις αποζημιώσεις απόλυσης ή συνταξιοδότησης, με τη θέσπιση πλαφόν που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις περικοπές δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι έχουν καταθέσει αίτηση, αλλά θα δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το εφάπαξ, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται. Υπολογίζεται ότι στην κατηγορία αυτή βρίσκονται περίπου 55.000 ασφαλισμένοι -κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι σε αναμονή.

Τα ζητήματα αυτά φέρονται να τέθηκαν από την τρόικα το προηγούμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα επανέλθουν για εξειδίκευση τον Ιούνιο. Η τρόικα θεωρεί το εφάπαξ και το ύψος των αποζημιώσεων «ελληνικό παράδοξο», καθώς θεωρεί αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους.

http://www.eklogika.gr/news/8310

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου