Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Σε πέντε ώρες διανεμήθηκαν 75 τόνοι πατάτας!


  • Μόλις 5 ώρες χρειάστηκαν για να διανεμηθούν περισσότεροι από 75 τόνοι πατάτας σε τιμή 25 λεπτών το κιλό, από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου σε πολίτες της Κατερίνης, ενώ κάθε πολίτης χρειάστηκε 15 δευτερόλεπτα για να παραλάβει τις πατάτες που είχε παραγγείλει. 
  • Η αρχή μπορεί να έγινε από τις πατάτες, αλλά έρχονται και άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο Χ. Τσολακίδης, ένας από τους εμπνευστές της δράσης των Πολιτών της Κατερίνης, είναι όλα πλέον έτοιμα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.
  • Μέσα από την ιστοσελίδα της «Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας» οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.
  • Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
  • Για τα φασόλια, μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο σημείο, με παραγωγό από τις Πρέσπες. Κι αν όλα πάνε καλά, τα φασόλια θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου