Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ρωσικό πετρέλαιο τέλος για την Ελλάδα!

Κομμένα πια τα δανεικά διαμήνυσε η Μόσχα στην Αθήνα αναφορικά με τις πωλήσεις πετρελαίου (το 46% εισάγεται από την Ρωσία) και μετά από ένα ευμεγέθες «φέσι» ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων (μια πηγή αναφέρει ότι ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια η οφειλή που “φόρεσε” στην Ρωσία η κυβέρνηση Παπανδρέου).


Αυτό μετά το «πάγωμα» από την Αθήνα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το «κόκκινο» που άναψε η Μόσχα στην έλευση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαμπρινίδη, όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών του αρνήθηκαν την επιθυμία να επισκεφθεί την Μόσχα με το αιτιολογικό ότι «Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»!

Η αδυναμία της χώρας να πληρώσει το πετρέλαιο που αγοράζει από την Ρωσία σε προνομιακές τιμές και με τους καλύτερους όρους αποπληρωμής στην αγορά (γι αυτό άλλωστε έφτασε η Ρωσία να προμηθεύει την χώρα σχεδόν με το ήμιση των αναγκών της σε πετρέλαιο) είχε γίνει αντιληπτή από την περασμένη άνοιξη όταν «το τεφτέρι» είχε γεμίσει στην Μόσχα, αλλά με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Πούτιν συνεχίστηκε ο εφοδιασμός της Ελλάδας. Η Ελλάδα εισάγει για τις ανάγκες της το 2010, το 46% των εισαγωγών αργού πετρέλαιου από την Ρωσία και το 16% από το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν παρείχαν από 10% έκαστο, ενώ η Λιβύη και το Ιράκ από 9 και 7% αντίστοιχα.

Αυτό που έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει» ήταν οι πληροφορίες που είχε η Μόσχα ότι η Ελλάδα αγόραζε ποσότητες πετρελαίου σχεδόν τοις μετρητοίς από το Ιράν, το οποίο λόγω των εμποδίων που έχουν επιβάλει πολλές χώρες στην Δύση στην διακίνηση του πετρελαίου δεν λαμβάνει πίστωση από δυτικές τράπεζες και το ίδιο ισχύει πλέον, βέβαια και για την Ελλάδα, η οποία λόγω της «επιλεκτικής» χρεοκοπίας στην οποία έχει εισέλθει, αδυνατεί να εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση.
 


http://24wro.blogspot.com/2011/11/blog-post_724.html#ixzz1eLqXwNB0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου