Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

"Θα ξανάρθουμε όταν περάσει η κρίση", λένε οι Αλβανοί που φεύγουν!


Σύμφωνα με το Αλβανικό Ιδρυμα Διεθνών Σπουδών, από τους 500.000 Αλβανούς που ζούσαν και εργάζονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έχει αποχωρήσει το 15%. Πολλοί έφυγαν, ακόμη περισσότεροι θα φύγουν, αλλά λιγότεροι θα μείνουν μόνιμα πίσω. Οι παρατηρητές του μεταναστευτικού φαινομένου από την Αλβανία μιλούν για «κυκλικότητα».


Ο Λέντι από την Αλβανία, εργολάβος οικοδομών, εργαζόταν στη χώρα μας για πάνω από μία δεκαετία. Τα δύο του παιδιά, 15 και 11 ετών, εδώ πρωτοπήγαν σχολείο. Ομως οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και ο Λέντι σταμάτησε τα παιδιά από το σχολείο και επέστρεψε στο Δυρράχιο, εκεί απ' όπου ξεκίνησε. Όμως δηλώνει ότι θα ξανάρθει στην Ελλάδα, όταν φτιάξουν τα πράγματα και αυτό δεν το λέει μόνο αυτός, αλλά και πολλοί άλλοι συμπατριώτες του!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/blog-post_8710.html#ixzz1ecjMEr00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου