Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ισπανία: νίκη της δεξιάς με απόλυτη πλειοψηφία


Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο  Ραχοί,
ενώ ψηφίζει την Κυριακή στη Μαδρίτη.
Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνου  Ραχοί κέρδισε με συντριπτική νίκη τις εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ. Προηγείται του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, στην εξουσία από το 2004.

Καμία έκπληξη. Η ισπανική δεξιά κέρδισε με συντριπτική νίκη τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, όπως αναμενόταν . Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνου Ραχόι κερδίσε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τα έξιτ πολ που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση TVE. Το Λαϊκό Κόμμα φέρεται να κερδίζει 181-185 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) του Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, στην εξουσία από το 2004, δεν θα είχε πάνω από 115 έως 119 έδρες. 

Η νίκη ήταν αναμενόμενη σε μια χώρα που επλήγη σκληρά από την κρίση και την ανεργία, τα μέτρα λιτότητας της σοσιαλιστικής κυβέρνησης την έκαναν πολύ αντιδημοτική. Αλλά το ΛΚ πραγματοποίησε εκστρατεία για νέα μέτρα λιτότητας, για να μπορέσει η χώρα να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της και να καθησυχαστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές που αμφισβητούν την φερεγγυότητα της χώρας για μήνες. 

Για τα άλλα κόμματα, το καταλανικό εθνικιστικό κόμμα (Convergencia i Unio) φέρεται να καταλαμβάνει 13 έως 15 έδρες, ενώ ο οικολογικός-κομμουνιστικός συνασπισμός (Ενωμένη Αριστερά, Izquierda Unida) 9 έως 11. 

Αυτή η τελευταία παράταξη, η οποία είχε μέχρι τώρα μόνο δύο βουλευτές, έλπιζε μια άνοδο, απηχώντας της διαμαρτυρίας των «εξοργισμένων» που αναπτύχθηκε στη χώρα τους τελευταίους μήνες, εκφράζοντας μια ευρέα άρνηση προς τα μεγάλα κόμματα.

Το πολιτικό σκέλος της ΕΤΑ μπαίνει στο Κοινοβούλιο
Τέλος, πάντα σύμφωνα με τα έξιτ πολ, ο βασκικός αυτονομιστικός συνασπισμός Amaiur, που προέρχεται από το κίνημα Μπατασούνα, την πολιτική πτέρυγα της παράνομης από το 2003 ΕΤΑ, μπήκε στο ισπανικό Κοινοβούλιο, με 6-7 έδρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου