Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Αντωνακόπουλος: Δώστε την αποζημίωση των πυροπλήκτων αλλιως δεν ψηφίζω τον προϋπολογισμό!


antonakopoylos
Με επιστολή που έστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλοςστο Γραμματέα του Πασοκ κ. Καχριμάκη αναφέρει την ανάγκη να δωθούν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της Ηλείας ειδάλλως...

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Σύντροφε Γραμματέα

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σε ενημερώσω ότι λόγοι ηθικής τάξης μου επιβάλλουν να εξαντλήσω τις κοινοβουλευτικές μου δυνατότητες, ώστε να αρθεί η διαχρονική ασυνέπεια της Ελληνικής πολιτείας απέναντι στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους Ηλείους.

Σίγουρα η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν δίνει δυνατότητα υλοποίησης του Αρχικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.
Δεν διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να επιβαρύνουμε παραπάνω τις δημόσιες δαπάνες.
Διεκδικούμε τις δωρεές των απανταχού της Γής Ηλείων συμπολιτών μας, για την στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2007.

Δυστυχώς, το εναπομείναν ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχει εγγραφεί στην γενική κατηγορία του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και καλύπτει γενικά Δημόσια έργα υποδομών σε όλη σχεδόν την Χώρα.

Είναι θέμα σεβασμού της μνήμης των θυμάτων, σεβασμού της επιθυμίας των δωρητών αναγνώρισης της πραγματικής καταστροφής στο Νομό Ηλείας, να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά αυτά.

Η φτώχεια και η ένδεια μετά τις διαδοχικές καταστροφές στο Νομό (πυρκαγιές 2007,σεισμοί 2008) εξαπλώνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η τελευταία απογραφή πληθυσμού δείχνει μείωση περίπου 30%. Άμεσα το Υπουργείο οικονομικών πρέπει ενόψει του νέου προϋπολογισμού να προβλέψει συγκεκριμένο κωδικό πληρωμών για δράσεις που αφορούν την Ηλεία.
Εισοδηματική ενίσχυση, έργα υποδομών παρεμβάσεις στην παραγωγική διαδικασία, είναι ορισμένοι τομείς για άμεση δράση.

Επίσης πρέπει να εξαιρεθούν μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού στο Νομό από τις έκτακτες οικονομικές εισφορές, επίσης να γίνουν γενναίες ρυθμίσεις στα δάνεια και σε κάθε είδους οφειλές προς το δημόσιο τομέα για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις για τα παραπάνω αυτονόητα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Όλοι οι βουλευτές του Νομού, έχουμε καταβάλλει από κοινού προσπάθεια αλλά και ξεχωριστά ο καθένας. Το αποτέλεσμα όμως είναι ανύπαρκτο.

Οι Αυτοδιοικητικές δυνάμεις, Δήμοι και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πολλές φορές με αποφάσεις και παραστάσεις επιμένουν στην υλοποίηση των ανειλημμένων υποχρεώσεων της πολιτείας.

Όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της περιφερειακής ενότητας Ηλείας (επιμελητήρια, εργατικά κέντρα, ενώσεις συνεταιρισμών, κλπ) έχουν συστηματικά ασχοληθεί για την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Ηλείας.
Δυστυχώς σιγή ασυρμάτου από την εκτελεστική εξουσία.

Ως Βουλευτής δεν έχει άλλο τρόπο και άλλο ¨όπλο¨ σε αυτό το πόλεμο. Χωρίς να διαφωνώ με το πνεύμα του προϋπολογισμού του 2012, επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει εγγραφή ειδικού κωδικού για δαπάνες που θα αφορούν την πυρόπληκτη Ηλεία, η ψήφος μου για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012 στην ολομέλεια της Βουλής, να μην θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ.

Σύντροφε Γραμματέα

Γνωρίζεις προσωπικά το ΔΡΑΜΑ που βιώνουν αρκετές πυρόπληκτες οικογένειες.

Εκτιμώ ότι ο θεσμικός σου ρόλος και το προσωπικό σου πολιτικό κύρος, ίσως σώσουν την τελευταία στιγμή την αξιοπρέπεια της πολιτείας απέναντι σε χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μου.

Με εκτίμηση και συναγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αντωνακόπουλος Τάκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου