Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η χώρα που πέταξε έξω το ΔΝΤ όταν αποφάσισε να φορολογήσει τις τράπεζες για να προστατεύσει τους πολίτες της, τώρα θα ξανακυλήσει στο βούρκο;


Αποφασισμένοι να ξανακυλήσει στα νύχια του ΔΝΤ φαίνεται να είναι η Ουγγαρία. Η χώρα που πέταξε έξω το ΔΝΤ, τώρα το θέλει πίσω...
Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε σήμερα ότι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τη συμφωνία με τον διεθνή οργανισμό.
«Προσωπικά ποτέ δεν απέκλεισα την πιθανότητα να επανέλθουμε στο ΔΝΤ, εφόσον υπάρξει ανάγκη. Η ουγγρική κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ εχθρική προς το ΔΝΤ», ανέφερε  ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.  «Δε βλέπω λόγο για τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγουμε το ΔΝΤ… Το ΔΝΤ έχει αλλάξει πολύ».
Η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σύναψε δανειακή συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ, μετά την κρίση που ξέσπασε το 2008, όμως το κόμμα που κέρδισε τις εκλογές του 2010, προχώρησε απρόσμενα στη διακοπή της συνεργασίας με το ΔΝΤ. 
Η Ουγγαρία είχε σπάσει την «καλή συνεργασία» με το ΔΝΤ όταν είχε επιβάλει φορολογία στις τράπεζες για τρία χρόνια. Αυτή η έκτακτη εισφορά ύψους 0,45% αφορούσε τον τζίρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, υποχρεώνοντας τις τράπεζες να καταβάλουν 700 εκατομμύρια ευρώ και να γλιτώσουν έτσι οι απλοί πολίτες ενδεχόμενα νέα μέτρα. Τότε το ΔΝΤ πιάστηκε στον ύπνο, αφού ζητούσε τη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας.
Τώρα, όπως φαίνεται, η Ουγγαρία ξανακυλά στον βούρκο…

http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου