Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ναυάγιο με Παπαδήμο, έρχεται ο Διαμαντούρος για πρωθυπουργός;


Δυσκολίες πολλές, δεν θέλει κανένας να αναλάβει πρωθυπουργός στη Νέα Κυβέρνηση. Όπως λέγαμε από το απόγευμα υπήρχε πρόβλημα με τον Παπαδήμο και τις απαιτήσεις του.

Το αδιέξοδο να είναι πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, έφερε στο προσκήνιο τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο. Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος υπηρετεί εδώ και 8 χρόνια στο Στρασβούργο ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής (European Ombudsman) με αρμοδιότητα τη διερεύνηση καταγγελιών κακοδιοίκησης στα όργανα και στους οργανισμούς της Ε.Ε..

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1942. Σπούδασε αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Την τριετία 1995 - 1998 ήταν πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Από το 1998 έως το 2003 ήταν ο πρώτος Συνήγορος του Πολίτη της Ελλάδας. Από το 1993 είναι Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή εκλέχτηκε το 2003, διαδεχόμενος τον Φινλανδό Γιάκομπ Σέντερμαν, και έγινε ο δεύτερος μετά την ίδρυση του θεσμού με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξέλεξε τον κ. Διαμαντούρο το 2005 για πενταετή θητεία, καθώς και στις 20 Ιανουαρίου 2010 για άλλα 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου