Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

"Ο Αντώνης Σαμαράς χειρίστηκε απόλυτα σωστά τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης!"


ImageΑξίζει να δούμε ένα απόσπασπα από το άρθρο του παλιού καλού φίλου του defencenet.gr του Κώστα Ροδινού, το οποίο απόσπασμα κινείται στον αντίποδα της άποψης ότι ο Α.Σαμαράς χειρίστηκε λανθασμένα τις εξελίξεις των ημερών. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο antinews.gr:




"Μήπως, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς έκανε λάθος που απεδέχθη την Κυβέρνηση Παπαδήμου;


Κατ’ αρχήν ο κ. Σαμαράς ανέτρεψε τον κ. Παπανδρέου και το σύστημα εξουσίας του. Αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη επιτυχία.
Δεύτερον, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, απέτρεψε τα χειρότερα.
Τρίτον, αν ο κ. Παπαδήμος επιτύχει να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ελλάδος με την ΕΕ και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές τον Φεβρουάριο, ο κ. Σαμαράς, θα έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι σε μια κρίσιμη καμπή έβαλε σε πρώτη μοίρα το καλό της πατρίδος, θα έχει κερδίσει πόντους αξιοπιστίας στην ΕΕ και κυρίως θα έχει καταφέρει να διώξει έναν αποτυχημένο πρωθυπουργό στο μέσον της θητείας του.


Παράλληλα θα  βγάλει από τη μέση δύσκολα ζητήματα, άρα θα έχει καθαρό χρόνο μπροστά του. Αν, ο κ. Παπαδήμος αποτύχει, τότε αφ΄ ενός μεν επιβεβαιώνεται  ό,τι  η ακολουθούμενη συνταγή είναι καταστροφική και άρα πρέπει να αλλάξει, αφ΄ετέρου  διαλύεται ο μύθος ό,τι οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι αποτελεσματικότερες.


Ερώτημα: Μα συμφέρει τον κ. Σαμαρά να αποτύχει ο κ. Παπαδήμος; Η απάντηση είναι όχι! Γιατί, αν αποτύχει ο κ. Παπαδήμος η κατάσταση την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί ο κ. Σαμαράς, θα είναι πολύ χειρότερη από τη σημερινή!


Η μεγάλη μάχη είναι αυτή που έρχεται. Έχω επαναλάβει  πολλές φορές την άποψη μου ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου, μπορούσαμε και εκλογές.  Όμως, τις εκλογές δεν μπορούσε να τις επιβάλλει η Ν.Δ..


Η επιλογή του κ. Παπαδήμου είναι μια εξωθεσμική επιλογή, ο τρόπος που επεβλήθη  δημιουργεί απορίες και η διαδικασία που ακολουθήθηκε  βρίσκεται στα όρια των συνταγματικών μας διατάξεων. Είναι μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Στηρίζεται δε σε μια Βουλή που δεν εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού και για το λόγο αυτό ο βίος της δεν μπορεί να παραταθεί.


Το κρίσιμο ερώτημα για τον κ. Σαμαρά ήταν και παραμένει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαθέτει όραμα και  σχέδιο για να  βγάλει τη  χώρα από την κρίση. Και το ερώτημα αυτό σήμερα αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Γιατί η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν θα λύσει τα προβλήματα. Χρόνο θα επιχειρήσει να αγοράσει.


Η μεγάλη μάχη για τη χώρα είναι αυτή που έρχεται!"

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου