Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όλες οι σημερινές εξελίξεις μέχρι ώρα 12:00





12:00 "Παρακολουθώ χωρίς να έχω όλες τις λεπτομέρειες. Είμαι σε συσκέψεις. Ναι, γνωρίζω ότι κυκλοφορούν φήμες. Επίσημη πρόσκληση που να έχει έρθει εξ' επισήμων χειλέων να μου προτείνει δεν έχει υπάρξει", δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Ευρωπαίος διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος."Πριν γνωρίσω ποιές είναι οι προϋποθέσεις και τι ακριβώς είναι εκείνο το οποίο μου προτείνεται πιο συγκεκριμένα, δεν μπορώ να τοποθετηθώ".


11:55 Ηρέμησαν τα πνεύματα που είχαν λίγο οξυνθεί στην εκπομπή της Π. Τσαπανίδου όταν ο Π. Μεντρέκας αντί να πει Γιούνκερ, μπερδεύτηκε και εν τη ρύμη του λόγου είπε Γιούγκερμαν.

11:45  "Τι μας λέτε αριστερά; Εμείς είμαστε κομμουνιστικό κόμμα", αναφώνησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Μαντρέκας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.
11:44 Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να καθυστερήσει λόγω εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις.
11:40 Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου για την πρωθυπουργία.
11:38 Σε λιγότερο από μισή ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
11:35 Διαψεύδεται η πληροφορία για συνάντηση Παπανδρέου-Παπαδήμου.

11:30 Η γαλλική τράπεζα Societe Generale κούρεψε κατά 60% την αξία των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, όσο δηλαδή η αξία τους στη δευτερογενή αγορά, καταγράφοντας στον ισολογισμό της για το τρίτο τρίμηνο ζημιά προ φόρων ύψους 333 εκατ. ευρώ.

11:15 Το πρωί μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν στην Ακρόπολη πανό που αναγράφει στην αγγλική γλώσσα "Όχι στη κυβέρνηση των τραπεζιτών, η λιτότητα δεν είναι λύση αντίστασης".

11:14 Σκωτσέζικο ντους στο ΧΑ, με τον γενικό δείκτη τιμών να ανεβοκατεβαίνει εν αναμονή του υπουργικού συμβουλίου.

11:00 Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επειδή ενδεχόμενη αποχώρησή της θα δημιουργούσε κινδύνους για τη γερμανική οικονομία και την Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

10:51 Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έπειτα από δύο ημέρες απωλειών. Σε θετικό πρόσημο γύρισε ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑ - Κέρδη 0,8% στις 767 μονάδες.

10:47 Μπακογιάννη: Τα δύο κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.
10:45 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Ντ. Μπακογιάννη με τον Γ. Παπανδρέου.

10:40 Απώλειες 0,25% καταγράφει ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑ στις 759 μονάδες.

10:34 Σύμφωνα με "Το Βήμα", υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά στο πρόσωπο του Λ.Παπαδήμου.
10:28 Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται τελικά μετά από πολλές πιέσεις, ο Α. Σαμαράς να συμμετάσχουν και στελέχη της ΝΔ στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει ότι εκπληρώνεται ένας βασικός όρος που είχε θέσει ο Λ.Παπαδήμος. Παράλληλα, φέρεται να δέχεται μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών, πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.
10:21 Σύμφωνα με πληροφορίες επικοινωνία είχε το πρωί ο Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.
10:15 Το Reuters κάνει λόγο για μάχη ανάμεσα στους Έλληνες ηγέτες να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.
10:13 Χρειάζεται επιμονή, η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν...Η λύση θα έρθει από τον ίδιο τον τόπο μας, αρκεί να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει σωθούμε και να παλέψουμε με νηφαλιότητα, δήλωσε σήμερα ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος και ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Χθες είχε εκφράσει την απογοήτευσή του, λέγοντας πως θα ήθελε να είχε πεθάνει.
10:07 "Η νέα κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την ελληνική τραγωδία και την κοινωνική εξαθλίωση" είπε στο ΣΚΑΪ ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
10:00 Σε δύο ώρες ξεκινά η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
9:51 Συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
9:40 Πρόταση στον ΛΑΟΣ για τη νέα κυβέρνηση έκανε ο Γ. Παπανδρέου, όπως είπε ο Α. Γεωργιάδης, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως "μετά από πολύ σκέψη ο ΛΑ.Ο.Σ. αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση, γιατί εμείς από την αρχή ζητήσαμε μία σοβαρή κυβέρνηση δράσης".
9:34 Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γ. Μιχελάκη. Δείτε τι είπε:

9:13 "Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα, περιμένουμε τις ανακοινώσεις", δήλωσε σε πρωινή εκπομπή ο Γ. Μιχελάκης.
Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στο χώρο της ΝΔ.

9:09 @papadimoulis Η σημαντική είδηση της ημέρας είναι το τελεσίγραφο του eurogroup χθες βράδυ. Απαιτούν υπογραφές Σαμαρά Παπανδρέου για πολύ σκληρά μέτρα. Όσοι λένε ότι η νέα κυβέρνηση που θα φτιαχτεί δεν θα είναι πολιτική κ θα είναι απλώς τεχνοκρατική έχουν ήδη διαψευστεί.

9:05 Ενεργοποίηση του EFSF από τον Δεκέμβριο προωθεί η ΕΕ, αυξάνονται οι πιέσεις στην ΕΚΤ.

8:54 Θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή το Βερολίνο, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης.

8:52 Τον Λ. Παπαδήμο θεωρεί επικρατέστερο για την πρωθυπουργία η Γερμανία, περιμένοντας με αγωνία την ανακοίνωση.

8:50 Στο επίκεντρο του ξένου Τύπου για άλλη μια μέρα η χώρα μας. "Η Ελλάδα περιμένει τον πρωθυπουργό της", αναφέρει το CNN.

8:42 Νέο ευρωπαϊκό τελεσίγραφο για την έκτη δόση. Οι Βρυξέλλες θέλουν αμέσως μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπογραφή-δέσμευση από Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά για να εκταμιευτούν τα 8 δις.

8:35 Κυβερνητικές πηγές αποδίδουν την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού στην επιμονή του Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση.

8:31 Με απώλειες 1,3% έκλεισε ο Nikkei στις 8.655,51 μονάδες.

8:26 Ο Γ. Μιχελάκης μιλώντας στους "Νέους Φακέλους" τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης η ΝΔ, ενώ δεσμεύτηκε να αποσύρει το χαράτσι της ΔΕΗ, εάν είναι κυβέρνηση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

8:17 Εν μέσω αναμονής της νέας κυβέρνησης το Δημόσιο προχωρά σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας προχωρά σήμερα το Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,6 δις ευρώ.

8:14 Νευρικότητα επικρατεί στις ασιατικές αγορές αυτή τη φορά όχι για την Ελλάδα αλλά εν αναμονή της κρίσιμης ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την ιταλική κυβέρνηση.

8:00 Υπενθυμίζεται ότι στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ.Γιώργου Παπανδρέου.
7:55 Σήμερα αναμένεται να καταλήξουν στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Έχουν ακουστεί  τα ονόματα των κ.κ. Λ. ΠαπαδήμουΠ. Ρουμελιώτη και Ν. Διαμαντούρου.
7:53 Συνεχίζεται από το πρωί ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων μεταξύ του Γ.Παπανδρέου και του Αντ.Σαμαρά για την οριστικοποίηση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου