Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

«Φινίτο» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Την παραίτησή του υπέβαλε, λίγο μετά τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης από τον γερουσιαστή Μάριο Μόντι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος έκανε δεκτή την παραίτησή του για να κλείσει, έτσι, μια διετία οικονομικών αλλά και ερωτικών σκανδάλων. Εξω από το Προεδρικό Μέγαρο είχε συγκεντρωθεί από νωρίς πλήθος Ιταλών οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του Καβαλιέρε συνθήματα όπως «μαφιόζοι», «παραιτήσου!», «κλόουν» ενώ υπήρχε ακόμη και μία ορχήστρα που παιάνιζε ύμνους. 
 
Ο Τζανφράνκο Μάσια, επικεφαλής του "μόβ κινήματος", που είχε δημιουργηθεί με αίτημα την παραίτηση του "Καβαλιέρε", δήλωσε ότι "κατά το πέρασμα του αυτοκινήτου του Μπερλουσκόνι, πέταξε προς την κατεύθυνσή του, νομίσματα". "Μια αυθόρμητη πράξη των πολιτών, την ημέρα κατά την οποία η χώρα μας ελευθερώνεται", πρόσθεσε ο Μάσια. 
 
Αύριο το πρωί στις εννέα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ναπολιτάνο, θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους βουλής, γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις έξι το απόγευμα.

O "Καβαλιέρε", φέρεται να αποφάσισε, μαζί με τους ιθύνοντες τους κόμματός του, "Λαός της Ελευθερίας", ότι "θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση Μόντι, μόνον αν αυτή δεν ξεπεράσει το όριο και το περιεχόμενο των δεσμεύσεων που έλαβε η Ιταλία, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Οκτωβρίου.
 
Κάτι που σημαίνει ότι ο "μίστερ τιβί", λέει "ναι" στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και σε πιο εύκολες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλά "όχι" στην επιβολή συνολικού φόρου επί των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
 
Ο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να ζητά, επίσης, την συμμετοχή του σημερινού υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Τζάνι Λέτα, στη νέα κυβέρνηση και επιμένει ότι η κυβερνητική θητεία του Μόντι πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τη λήξη της νομοθετικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2013. Μένει να διαπιστωθεί, τώρα, αν ο Μάριο Μόντι εννοεί να δεχθεί τους περιοριστικούς όρους του "Καβαλιέρε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου