Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου: Δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας


Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως η κυβέρνηση αυτή παραδίδει την σκυτάλη σε μια άλλη κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας στην οποια δεν επιθυμεί να είναι επικεφαλής. «Και αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Αυτό πρέπει να γίνει σύντομα. Και όταν λέω σύντομα, εννοώ σήμερα όχι αύριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

"Είναι σαφές ότι αυτή η Κυβέρνηση θα παραδώσει τη σκυτάλη, αλλά δεν θα την παραδώσει στο κενό. Θα παραδώσει στην επόμενη Κυβέρνηση, εάν συμφωνήσουμε και καταλήξουμε σ’ αυτήν. Και αυτό ελπίζω να γίνει, όπως σας είπα, σύντομα. Και όταν λέω «σύντομα», εννοώ σήμερα, όχι αύριο, για πάρα πολλούς λόγους.
Έχω πει πάρα πολλές φορές, και επιμένω σ’ αυτό για πολλοστή φορά, ότι δεν με ενδιαφέρει να παραμείνω σ’ αυτό το σχήμα, ως Πρωθυπουργός. Το είπα προχθές, να συμφωνήσουμε σ’ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, όπως είχα προτείνει και τον Ιούνιο. Πιο σαφής από αυτό, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κανείς. Εγώ δεν παίζω παιχνίδια, ούτε παίζω με τις τύχες της χώρας.
Όπως είπα, πριν καταλήξουμε στο διάλογο που θα γίνει σήμερα, για το σχήμα, το χρονοδιάγραμμα και τα πρόσωπα, δεν μπορεί στο κενό να παραιτηθεί μια Κυβέρνηση και να αφήσει τη χώρα σε άγνωστη πορεία. Είναι θέμα ευθύνης προς τη χώρα, και δικής μας ευθύνης, κυρίως δικής μας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Παπανδρέου τόνισε πως οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν πριν τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, δηλαδή πριν ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. 
"Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν τώρα εκλογές, γιατί πρέπει αυτά να υλοποιηθούν. Η συνεργασία αυτή, όμως, είναι απαραίτητη και θα είναι ευεργετική και για το κλίμα στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Θα υπάρχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Και τα πρόσωπα, θα τα βρούμε. Το περιεχόμενο είναι το πλαίσιο της 26ης Οκτωβρίου και, βεβαίως, ό,τι χρειάζεται να γίνει για την εκταμίευση της 6ης δόσης".
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε «οδικό άξονα» επτά κατευθύνσεων, πάνω στον οποίο θα βασιστούν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.
Επίσης ο Παπανδρέου τόνισε πως πρέπει να δοθεί μια λύση σήμερα για αυτό ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει εκείνον και τον κ. Σαμαρά, απόψε, μόλις τελειώσει η συνεδρίαση, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου