Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Αγκυρα ζητά λύση του Κυπριακού μέχρι την 1η Ιουλίου 2012!


Η τελευταία ημερομηνία για επίλυση του Κυπριακού είναι, για την Αγκυρα, η προηγουμένη της 1ης Ιουλίου, 2012, ημέρα κατά την οποία η Κύπρος θα αναλάβει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα ''Σταργκαζέτε'', σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί λύση η Αγκυρα έχει ετοιμάσει σχέδιο Β', σύμφωνα με το οποίο θα προβεί σε ενέργειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας για άρση της ''απομόνωσης'' των Τ/κ. 

Αναφέρει ακόμη ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη συνάντηση των δύο ηγετών με το ΓΓ του ΟΗΕ τον Ιανουάριο, η Τουρκία θα προβεί σε διπλωματικές ενέργειες για το Κυπριακό στα ΗΕ, την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα. 

Το σχέδιο Β' ερμηνεύεται ως η αρχή για αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα. 


--Κυπριακή προεδρία της ΕΕ: «Ευκαιρία για να βγάλουμε την Κύπρο προς τα έξω»---- 


Η κυπριακή προεδρία της ΕΕ είναι ``μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να βγάλουμε την Κύπρο προς τα έξω ως ένα κράτος ευρωπαϊκό, χωρίς κρυφή ατζέντα, που θα λειτουργήσει ως προεδρεύουσα χώρα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης``, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παρουσιάζοντας χθες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών τα κονδύλια για τη διαφώτιση, στην παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. 

Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν τη διαφώτιση, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στο θέμα της διαφώτισης και να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε λεφτά, τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια σημαντική μετακίνηση από τον κλασσικό τρόπο χρησιμοποίησης διαφωτιστικού υλικού και μετακινούμαστε από το έντυπο υλικό προς το ηλεκτρονικό υλικό, αξιοποιώντας τόσο ηλεκτρονικές εκδόσεις όσο και το διαδίκτυο``. 

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ενόψει της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, θα προσληφθούν με ετήσιο συμβόλαιο (από 1η Ιανουαρίου - 31 Δεκεμβρίου του 2012) 13 λειτουργοί που θα πλαισιώσουν τους 11 Υπουργούς, την Προεδρία της Δημοκρατίας και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω για ευρωπαϊκά θέματα, προσθέτοντας ότι αυτοί θα συνοδεύουν τους Υπουργούς στις διάφορες ομάδες στα Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ που θα γίνονται είτε στην Κύπρο είτε στις Βρυξέλλες για θέματα της προεδρίας της ΕΕ. 

``Θα έχουν γνώση για ό,τι γίνεται και θα μπορούν να χειριστούν ζητήματα είτε απορρέοντα είτε ζητήματα που αφορούν τη δημοσιότητα``, είπε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι ``η ΕΕ μας επιβάλει μέσα από ένα ταχύ τρόπο, μόλις τελειώνει μια ομάδα εργασίας ή ένα Συμβούλιο αμέσως να εκδίδονται, αρχικά μια λιτή ανακοίνωση που θα βγαίνει στην ιστοσελίδα της προεδρίας, όπου θα καταφεύγει το κάθε ΜΜΕ`` διεθνώς, και μετά ένα κείμενο στο αγγλικά. 

Ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει επί του προκειμένου και έχει αποστείλει την απόφαση του στη Βουλή. 

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``πριν από ένα χρόνο η Τουρκία κατάφερε να γίνει μετοχικός συνέταιρος στο Euronews, έχει δημιουργήσει το τουρκόγλωσσο κανάλι του Euronews, στέλλοντας δημοσιογράφους στην έδρα του καναλιού, προσθέτοντας ότι ``αυτό επηρεάζει μια πηγή πληροφόρησης``. 

``Το ίδιο έχει κάνει η Τουρκία και με άλλα ΜΜΕ, όπως είναι το CNN, έχει ισχυρές επαφές με το Αλ Τζαζίρα, ενώ έχει δύο δορυφόρους και στέλλει παγκοσμίως ειδήσεις``, πρόσθεσε. 

Οπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής η κ. Μαρκουλλή, ένα μεγάλο κομμάτι της διαφώτισης το έχει αναλάβει και το διεκπεραιώνει το ίδιο το ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι από τις 55 διπλωματικές αποστολές μόνο οι 12 έχουν γραφεία Τύπου, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς γίνεται από τον αρχηγό της διπλωματικής αποστολής και από τους διπλωματικούς λειτουργούς. 

Η κ. Μαρκουλλή είπε ότι με τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου έχει παραχθεί ένα «σημαντικό έργο μέχρι σήμερα» όσον αφορά στις εκδόσεις για διαφώτιση, προσθέτοντας ότι κατά την κυπριακή προεδρία της ΕΕ θα γίνει μία έκδοση που θα αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. 

Ανέφερε, επίσης, ότι «τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά με τους κατεχόμενους δήμους, ούτως ώστε να μπορεί να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμένος μεταξύ των κατεχόμενων δήμων και των εκδόσεων τους». 

Σύμφωνα με το σημείωμα του κ. Στεφάνου που κατέθεσε στην Επιτροπή, η διαμόρφωση και υλοποίηση της πολιτικής διαφώτισης γίνεται με ευθύνη της Υπουργικής Επιτροπής Διαφώτισης, της οποίας προεδρεύει η Υπουργός Εξωτερικών και συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στις διάφορες δραστηριότητες για σκοπούς διαφώτισης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, διάφορες έντυπες εκδόσεις και παραγωγή DVD στην αγγλική γλώσσα που γίνονται από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, εβδομαδιαίο πρόγραμμα 2,5 λεπτών από το CNN, τηλεοπτικό πρόγραμμα και μαγκαζίνο για ομογενείς, αποστολή καθημερινών ειδησεογραφικών δελτίων, ανασκόπηση Τύπου από το ΚΥΠΕ, αξιοποίηση από το ΓΤΠ πολλών ειδήσεων που ετοιμάζει το ΚΥΠΕ στα αγγλικά και τουρκικά για τις εκδόσεις του και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου