Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Υπόκλιση UEFA στο απόρθητο Βικελίδης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η UEFA ασχολείται με τον μεγάλο Σύλλογο της Μακεδονίας με το ενδιαφέρον να πέφτει εύλογα στο απόρθητο κάστρο του Θεού του Πολέμου , που βαστά γερά αήττητο εδώ και 40 χρόνια υπό το βλέμμα των πιστών φρουρών- οπαδών του.
 
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  αναφέρθηκε στο σπάνιο αυτό ρεκόρ της έδρας του ΑΡΗ ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη δοκιμασία την επικείμενη αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι στις 15 Φεβρουαρίου, φιλοξενώντας ακόμη και δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Μιχαλήτσου.

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά η αναφορά της UEFA:

Χτισμένο το 1950, το γήπεδο 'Κλεάνθης Βικελίδης' περιστοιχίζεται από ένα σχολείο, μαγαζιά και διαμερίσματα, αλλά ζει μια διπλή ζωή ως ευρωπαϊκό οχυρό. Τα τελευταία 40 χρόνια ο ΑΡΗΣ  έχει δώσει 24 παιχνίδια στην Ευρώπη και δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην έδρα του, μολονότι έχει παίξει με κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Ωστόσο, το ρεκόρ αυτό θα περάσει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα δοκιμασία στον αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι για τους 32 του Europa League.

Γιάννης Μιχαλήτσος: «Δεν περιγράφεται το συναίσθημα»

Ο 53χρονος προπονητής του ΑΡΗ μίλησε για την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι (15/2) αλλά και τη δυναμική του Κλεάνθης Βικελίδης υπογραμμίζοντας:
 
«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα… αρκεί να σκεφτεί κανείς πως είχε τον Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στον πάγκο της και τώρα παίζει βασικός στην Ρεάλ.

Θα πρέπει να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι να μην πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία του ΑΡΗ στα εντός έδρας παιχνίδια του. Είναι ένα ρεκόρ που κρατά τέσσερις δεκαετίες και πολλές γενιές παικτών. Ο κοινός παράγοντας είναι οι οπαδοί.

Δεν είναι κλισέ. Οι οπαδοί μας μεταφέρουν ενέργεια στους παίκτες, μπορούν να τους δώσουν φτερά όταν δεν πάει καλά ένας αγώνας. Τραγουδάνε συνέχεια για δύο ώρες. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το έχω νιώσει μέσα στο γήπεδο ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Είναι δύσκολο να περιγράψω αυτό το συναίσθημα».

Στο τέλος του άρθρου, η ιστοσελίδα της UEFA παραθέτει αναλυτικά τα πέντε σπουδαιότερα αποτελέσματα του ΑΡΗ στο "Κλεάνθης Βικελίδης:

1) ΑΡΗΣ-Τσέλσι 1-1 (16/9/1970) Πρώτος γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων
2) ΑΡΗΣ – Μπενφίκα 3-1 (19/9/1979) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA
3) ΑΡΗΣ – Σεντ Ετιέν 3-3 (12/12/1979) Τρίτος γύρος Κυπέλλου UEFA
4) ΑΡΗΣ – Ιπσουϊτς 3-1 (1/10/1980) Πρώτος γύρος Κυπέλλου UEFA
5) ΑΡΗΣ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 (16/9/2010) Φάση ομίλων Europa League

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=1593302.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου