Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Νέο "μνημόνιο" διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπανδρέου!Τα δεσμά της υποδούλωσης σφίγγουν ασφυκτικά πλέον γύρω από την Ελλάδα...

Νέο Μνημόνιο, ακόμα πιο αυστηρό, έρχεται τον Μάιο
Σκληρή λιτότητα μακράς διαρκείας φέρνει το νέο μνημόνιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ε.Ε. Το παζάρι για το νέο τριετές μνημόνιο, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ.Ε.» με τον Χ.Ζιώτη, είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο (14/11).

Ωστόσο τότε ο υπουργός Οικονομικών είχε κάνει λόγο για ένα «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο προσαρμογής» για τη διετία 2012 -14. Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα ο χρόνος προσαρμογής έγινε «λάστιχο» φθάνοντας το 2016. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα θα δεσμεύει τη χώρα για μία ακόμη τριετία μετά τη λήξη του υφισταμένου μνημονίου την άνοιξη του 2013.

Οσον αφορά τώρα το περιεχόμενο του νέου μνημονίου το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάιο (τον ίδιο μήνα συμπτωματικά που κατετέθη και το πρώτο μνημόνιο με την τρόικα) με τη μορφή νομοσχεδίου, απ’ όσα αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών προκύπτει ότι η κυβέρνηση ξεπέρασε σε αυστηρότητα ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ετσι λοιπόν ζητά τη συναίνεση (?) τόσο σε κοινωνικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προκειμένου να μειώσει έως το 2015 το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 6 δισ. ευρώ, από τα 22 δισ. ευρώ το 2010. Το ΔΝΤ στην τελευταία αναθεώρηση – επικαιροποίηση του μνημονίου τον περασμένο Δεκέμβριο προέβλεπε ότι το έλλειμμα το 2015 θα έχει υποχωρήσει στα 6 δισ. ευρώ.

Ο φιλόδοξος στόχος που θέτει η κυβέρνηση ξεπερνάει τον ορίζοντα της θητείας της και συνεπάγεται νέα σκληρά μέτρα μείωσης των δαπανών, νέους φόρους αλλά και βαθύτερη λιτότητα. Η επιμήκυνση της λιτότητας στην οποία θα υποβληθεί η χώρα τουλάχιστον για μία ακόμη πενταετία εκτιμάται ότι αποτελεί το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα βοήθειας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Πρόκεται στην ουσία για μια πιο χαλαρή εναρμόνιση της Ελλάδας στη γερμανική απαίτηση για «συνταγματική κατοχύρωση της δημοσιονομικής τάξης και των χαμηλών ελλειμμάτων», προκειμένου να προχωρήσει το Ταμείο σε μια πιο επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης του δημόσιου χρέους.

Μάλιστα το μεσοπρόθεσμο αυτό πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο, καθώς θα αναθεωρείται και θα επιμηκύνεται κάθε χρόνο. Συνεπώς, αν επικρατήσει τελικά το σενάριο, κάτι που θα φανεί στη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, που θέλει το Ταμείο να χορηγεί στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο για την «ήπια αναδιάρθωση του χρέους της», η χώρα πρέπει να αναλάβει πρόσθετες δεσμεύσεις μέχρι αυτό να αποπληρωθεί. Οι δεσμεύσεις αυτές που ξεπερνούν τον πολιτικό κύκλο της κυβέρνησης θα κατοχυρωθούν με νόμο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το «πλαίσιο της μεσοπρόθεσμης προσαρμογής».
 
http://www.politis-gr.com/2011/02/14/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου