Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα αναδασώσεων της Αττικής


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος αναδασώσεων της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, ενδεικτικό είναι ότι στην Αττική βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ή πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα αναδασώσεις σε περίπου 15.000 στρέμματα, όπου θα φυτευτούν 800.000 δενδρύλλια.
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Θάνος Μωραΐτης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή Αναδασώσεων Αττικής, Παναγιώτη Σάσσαλο, επιθεώρησε πρόσφατα περιοχές της Αττικής, στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ. Σε δηλώσεις του ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του προγράμματος, το οποίο όπως ανέφερε «είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ» και έκανε λόγο για τον τριπλασιασμό των αναδασώσεων σε όλη την χώρα.
Σημείωσε ακόμη ότι «το υπουργείο εξασφάλισε εγκαίρως τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους για την υλοποίηση των έργων αναδάσωσης, ακολουθώντας σχετική μελέτη που περιλαμβάνει επιφάνειες σε Πεντελικό Όρος, Υμηττό, Πάρνηθα, Μαραθώνα, Μέγαρα κ.α. και συνεχίζει συστηματικά τα έργα αναδάσωσης».
Ο κ. Μωραΐτης επισήμανε ότι στόχος είναι η αποτελεσματική αναδάσωση όλων των τριπλοκαμένων περιοχών της Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές οδηγίες των υπηρεσιών για το σεβασμό της φυσικής αναγέννησης που απαντάται -σπανίως κατά γενική ομολογία- ακόμη και σε τέτοιες περιοχές.
Οι περιοχές προς αναδάσωση έχουν χωριστεί σε επιφάνειες, για την αποτελεσματική τους διαχείριση, όπου οι ανάδοχοι των έργων εκτελούν εργασίες διάνοιξης λάκκων, φύτευσης δενδρυλλίων, ποτίσματος και συντήρησης για δύο φυτευτικές περιόδους. Έτσι, εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση των εργασιών και η βιωσιμότητα των δενδρυλλίων. 

http://www.naftemporiki.gr/localnews/story.asp?id=1932728

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου