Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Αναγκαία η συνολική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους


Στην ανάγκη για συνολική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις χώρες της Ευρωζώνης συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Σαμαράς, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία, βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και καλούνται να ξαναβρούν το δρόμο της ανάπτυξης, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας. 

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, βεβαίως, για χάραξη μιας κοινής -επιτέλους- ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, εστιάζοντας παράλληλα στη σημασία της ανάπτυξης.

«Σήμερα, ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, και αύριο ως Κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της συνοχής, το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας», πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ακόμη οι κρίσιμες εξελίξεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και για τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν συγκεκριμένα στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής, όσον αφορά στο ζήτημα της πρόληψης και της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ραχόι παρέθεσε γεύμα εργασίας στα μέλη της αποστολής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1933938

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου