Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

«Πολιτική με φρου φρου κι αρώματα δεν μπορεί να γίνει», συνέντευξη με το Β.Μιχαλολιάκο...

Συντάκτης: Δημήτρης Κουνιάς 
Κύριε Μιχαλολιάκο, τα πράγματα στον δήμο του Πειραιά είναι τελικά πιο δύσκολα απ' ότι τα φανταζόσαστε;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε πολλούς τομείς ο Πειραιάς παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης. Το βασικότερο πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της καθαριότητας. Παρ' όλα αυτά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε όχι απλά βήματα, αλλά άλματα. Αν ρωτήσετε τους Πειραιώτες, θα σας πουν ότι η κατάσταση είναι ήδη πολύ καλύτερη. Φυσικά, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, και κυρίως να σταθεροποιήσουμε αυτή την πορεία.

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αποτελούν σίγουρα τροχοπέδη στην προσπάθειά σας. Πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε;

Κατ' αρχήν, πρέπει να σας πω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει ήδη την απόφαση για την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο 2002-2010. Υποσχεθήκαμε στους Πειραιώτες, έναν δήμο όπου θα λάμπει η διαφάνεια. Και να είστε σίγουροι ότι θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας. Από κει και πέρα, από την ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, έχω συναντηθεί δύο φορές με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, με τον οποίο βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Έχετε δεσμευτεί ότι θα καθαρίσετε τον Πειραιά μέσα σε 60 ημέρες. Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα... 

Κι εμείς μετράμε, και οι εργαζόμενοι μετράνε, και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Η συμμαχία Δημοτικής Αρχής-Εργαζομένων-Πολιτών που εξαγγείλαμε προεκλογικά, αποτελεί ήδη πραγματικότητα και αποδίδει καρπούς. Πρέπει επίσης να σας πω ότι από τον ερχόμενο Μάρτιο, βάζουμε μπρος για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Έχετε ξεκαθαρίσει πως το νέο σας κόμμα είναι ο Πειραιάς. Όμως όπως δηλώσει ο ίδιος, η ΝΔ δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά σας. Αλήθεια ποια είναι η γνώμη σας για το νέο έμβλημα της παράταξης;

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως έξυπνη κίνηση που καλύπτει τόσο την νέα γενιά, όσο κι εμάς τους παλιούς, που δημιουργήσαμε την νεολαία του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης. Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όπως είδατε, ο πυρσός δεν έσβησε.  Ζεσταίνει ακόμη τις ψυχές των νεοδημοκρατών και των ΟΝΝΕΔιτών. Απλώς απέκτησε μια πιο σύγχρονη εκδοχή.

Πρόσφατα, μιλήσατε με τα καλύτερα λόγια για τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Αυτό σημαίνει πως ενστερνίζεστε πλήρως τις απόψεις του περί "ντιντήδων;"

Έχω πει και το επαναλαμβάνω, πως αν ήμουν σήμερα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, θα έκανα τον Φαήλο αντιπρόεδρο. Δεν είναι δυνατόν όποιος εκφράζει πατριωτικές απόψεις σ' αυτό τον τόπο να περιθωριοποιείται.  Σε κάθε περίπτωση, πολιτική με φρου-φρου κι αρώματα δεν μπορεί να γίνει. Ειδικά σ' αυτή την δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας.

Ποια είναι η θέση σας αναφορικά με τα σενάρια επιστροφής του Θεόδωρου Ρουσόπουλου στην ΝΔ;

Η παράταξη, από την 30η Νοεμβρίου και μετά έχει αλλάξει σελίδα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει πως η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού είναι βασική προτεραιότητά του. Οπότε συζητήσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν δεν έχουν καμία αξία. Η Νέα Δημοκρατία δεν γυρίζει πίσω! Κοιτάζει μόνο μπροστά.

Τι έχετε να πείτε για τα σενάρια ανάληψης ηγετικού ρόλου από τον Κώστα Καραμανλή;

Έχω να πως η παράταξη έχει ηγέτη και μάλιστα θριαμβευτικά εκλεγμένο -για πρώτη φορά- από την βάση της. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο γνήσιος εκφραστής των ιδεών και των ιδανικών της Νέας Δημοκρατίας και είμαι βέβαιος πως πολύ σύντομα θα είναι πρωθυπουργός.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου