Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μίζες ύψους 55 εκατ. ευρώ για υποβρύχια - Εμπλέκεται ο Τσοχατζόπουλος!

Ύποπτες πληρωμές ύψους 55 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν πιθανώς ως μίζες για την αγορά 4 υποβρυχίων αποκαλύπτει γερμανικό περιοδικό, που εμπλέκει τον Α. Τσοχατζόπουλο.

Το τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel αποκαλύπτει ότι η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά ύποπτες διαδρομές ύψους 55 εκατ. ευρώ για την αγορά 4 υποβρυχίων τύπου «214» που αγοράστηκαν από την Ελλάδα στη διάρκεια 2002-2004.


Τα 55 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό, δόθηκαν από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κίελο της Γερμανίας αλλά και τη θυγατρική της εταιρεία Ferostahl. Και οι δύο αυτές εταιρείες ανήκουν στον όμιλο Thyssen.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό, οι εταιρείες είχαν σχηματίσει συγκεκριμένο μηχανισμό για σχεδιασμό και την εκτέλεση δωροδοκίας ανώτερων Ελλήνων αξιωματούχων, προκειμένου να αποσπάσου μεγάλα εμπορικά συμβόλαια για την κατασκευή των 4 νέων υποβρυχίων αλλά και τη συντήρηση παλαιότερων.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ασχολείται με την υπόθεση και έχει λάβει όλες της λεπτομέρειες της υπόθεσης από την Εισαγγελία του Μονάχου.

Το Spiegel, όμως υποστηρίζει ότι ύστερα από καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών στην Εισαγγελία Μονάχου φαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Έλληνας πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Το περιοδικό αναφέρει ότι επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον πρώην υπουργό, οποίος αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=44810&catID=1&curPage=8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου