Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτο...Αποθήκευση δεδομένων σε βακτήρια κατάφεραν οι επιστήμονες!

Επιστήμονες από το κινέζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ κατάφεραν να αποθηκεύσουν και να κρυπτογραφήσουν δεδομένα χρησιμοποιώντας βακτήρια ως μέσο αποθήκευσης. Το δυναμικό μιας τέτοιας ανακάλυψης είναι τεράστιο σύμφωνα με τους ερευνητές. Προς το παρόν σε ένα γραμμάριο βακτηριδίων μπορούν να αποθηκευτούν περίπου 90GB δεδομένων.

Για την αποθήκευση των δεδομένων οι επιστήμονες εκμεταλλεύονται το DNA των βακτηριδίων, το οποίο μέσω κατάλληλων συνδυασμών μπορεί να το χρησιμοποιήσουν και για την κρυπτογράφηση τους.

Προς το παρόν η ανάγνωση των δεδομένων είναι πολύπλοκη και ακριβή. Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος τα βακτήρια να μεταλλαχθούν και έτσι να χαθούν τα αποθηκευμένα δεδομένα. Παρόλο τα όποια προβλήματα αυτή η μέθοδος αφήνει πολλές υποσχέσεις. Για παράδειγμα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε βακτήρια θα μπορούν να αντέξουν και σε μια πυρηνική καταστροφή κάτι που τα κάνει ενδιαφέροντα και για στρατιωτικές εφαρμογές!!!

http://pcnea.blogspot.com/2010/12/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου