Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Αρχιεπίσκοπος: "Αποδεσμεύστε την περιουσία μας για να την αξιοποιήσουμε για τον λαό!"



Την ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Πρόνοιας με στόχο την ανακούφιση των εμπερίστατων συμπολιτών μας ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε εκδήλωση του ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 για την συνεργασία όλων των δυνάμεων της Κοινωνίας για την υπέρβαση της κρίσης. Όπως είπε το Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την αξιοποίηση της δεσμευμένης ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.

Η εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΙ «Όλοι Μαζί» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ζάππειο όπου δεκάδες πολίτες μίλησαν για την ανάγκη συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έφτασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κ.Κωστή Δήμτσα. Στην είσοδο του Ζαππείου τον υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ.Ιωάννης Σπανολιός.


Ο Αρχιεπίσκοπος κατευθύνθηκε στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση και εκεί τον ανέμενε ο Διευθυντής του Ραδιοφώνου του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση που μεταδίδονταν ζωντανά.


Άρης Πορτοσάλτε:
Έχουμε κοντά μας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κύριο Ιερώνυμο. Μακαριώτατε ευχαριστούμε που είστε κοντά μας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:
Εύχομαι σε όλους τους ακροατές Καλά Χριστούγεννα, Καλές γιορτές και έναν χρόνο ευλογημένο αλλά να μας έχει οπλισμένους όλους με υπομονή και αγάπη γιατί όλοι μαζί όπως πολύ ωραία λέτε πρέπει να προσπαθήσουμε για να ξεπεράσουμε, να υπερβούμε τις δυσκολίες που έχουμε.

Προστοσάλτε:
Μακαριώτατε έχουμε πράγματι μια δύσκολη χρονιά και εδώ εκδηλώνεται ο εθελοντισμός, η διάθεση για βοήθεια και αλληλοϋποστήριξη. Εδώ σε αυτή την αίθουσα συναντώνται άνθρωποι οι οποίοι πρόσφεραν και άνθρωποι οι οποίοι έλαβαν αυτή την προσφορά.

Αρχιεπίσκοπος:
Κοιτάξτε αυτή την στιγμή είναι μονόδρομος. Και πρέπει όλοι να το καταλάβουμε αυτό ότι χρειαζόμαστε την συνεργασία, κάθε μορφής συνεργασία περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Ο τόπος μας έχει γνωρίσει πολλές φορές δυσκολίες και πολλές φορές αδιέξοδα. Βρήκε όμως τη δύναμη μέσα από την παράδοσή του, μέσα από τις αρχές, τις αξίας στις οποίες στηρίζεται ο Έλληνας να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Γι’ αυτό εύχομαι να οπλιστούμε με υπομονή, με αγάπη αλλά κυρίως με πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας. Και αυτοί που είμαστε λίγο πιο χαμηλά, στερούμαστε, να έχουμε υπομονή περισσότερο. Και αυτοί που είναι λίγο πιο ψηλά και έχουν περισσότερα  να σκεφτούν και τους άλλους. Και είναι αλήθεια ότι αυτό που έχει λεχθεί και επικρατεί και στο εξωτερικό στις συζητήσεις , η Ελλάδα μπορεί να είναι μια φτωχή χώρα αλλά έχει πάρα πολλούς πλούσιους. Επομένως είναι η ώρα τώρα οι πολύ πλούσιοι να δείξουν αυτό που ταιριάζει σε έναν Έλληνα.


Πορτοσάλτε:
Μακαριώτατε, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει ένα πολύ μεγάλο έργο και κρατάει τον κοινωνικό ιστό για να μην διαρραγεί. Θα πρέπει λοιπόν σε αυτό το έργο μάλλον να επενδύσουμε περισσότερο στον καιρό που έρχεται.

Αρχιεπίσκοπος:
Δεν θα μπορούσε η Εκκλησία να κάνει διαφορετικά γιατί αυτή είναι η αποστολή της. Το κύριο βέβαια έργο της Εκκλησίας είναι το Ιεραποστολικό δηλαδή η πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, να βοηθήσει κάθε άνθρωπο να δει τον προορισμό του, να τον καλλιεργήσει. Αλλά αν μείνει μόνο σε αυτό τον χώρο, δηλαδή κλειστεί στους τοίχους της Εκκλησίας δεν είναι η αποστολή ολόκληρη. Πρέπει να γίνει μια λειτουργία, μετά την λειτουργία. Πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες και να αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο. Είτε είναι πολύ κοντά μας, είτε είναι αδιάφοροι, είτε είναι και επιθετικοί πολλές φορές. Και αυτό το κάνει με πολύ προσοχή και μέσα στα μέτρα των δυνατοτήτων η Αρχιεπισκοπή. Ήδη έχει δημιουργήσει έναν φορέα που τον ονομάζει ΑΠΟΣΤΟΛΗ με ένα τεράστιο πρόγραμμα – είναι κοντά μας σήμερα ο διευθυντής, μπορεί να σας πει λίγο περισσότερα. Εγώ θα ήθελα να πω ότι η γραμμή μας είναι όσο μπορεί περισσότερο να βοηθήσει η Εκκλησία τους ανθρώπους που υποφέρουν.

Αν θέλετε συγκεκριμένα να σας πω η Αρχιεπισκοπή δίνει σήμερα 10000 πιάτα φαγητό, κάθε μέρα, έχει έναν μεγάλο αριθμό ιδρυμάτων τα οποία συντηρεί και έχει κάνει ένα πενταετές πρόγραμμα, 2010-2015, μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνουν πάρα πολλά έργα που θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους και κυρίως αυτούς που έχουν προβλήματα.


Είναι όμως μια ευκαιρία να κάνω και πάλι μια έκκλησή. Όλοι μιλάνε σήμερα για την περιουσία της Εκκλησίας …

Αυτός  ο μύθος που λέγεται και εννοούν αγροτική γη εδώ και εκεί δεν αξίζει. Είναι «άνθρακας» όπως είπα. Έχει όμως απέραντη περιουσία και μεγάλη αξία μέσα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και σε άλλα μέρη η οποία είναι δεσμευμένη δυστυχώς .

Έχω κάνει έκκλησή προς την Πολιτεία, και στην Ιεραρχία το έχω ανακοινώσει, ότι είμαστε έτοιμοι αν αποδεσμευτεί αυτή η περιουσία να την αξιοποιήσουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία ή με φορείς, με διαφάνεια, και όλα τα έσοδα από αυτή την περιουσία την αποδεσμευμένη και την αξιοποιημένη να μην πάνε ούτε σε μαύρες τρύπες, ούτε σε μετοχές της Εκκλησίας αλλά - και είναι μια ευκαιρία να ακουστεί πάλι, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θέλει να κάνει ένα ταμείο κοινωνικής πρόνοιας και όλα τα χρήματα αυτά να συγκεντρωθούν στο Ταμείο αυτό για να μπορέσουν οι άνθρωποι να δουν καλύτερες ημέρες, ιδίως αυτοί που έχουν τα προβλήματα.


Πορτοσάλτε:
Ευχαριστούμε πολύ Μακαριώτατε, καλή σας χρονιά.

Αρχιεπίσκοπος:
Επίσης.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=4295

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου