Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Τα «χριστουγεννιάτικα» πάρτι του Χίτλερ

Σπάνιες φωτογραφίες ενός χριστουγεννιάτικου πάρτι του Xίτλερ είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Οι φωτογραφίες εικονίζουν τον Χίτλερ με τους στρατηγούς του σε ένα πάρτι προς τιμήν υποψήφιων αξιωματικών των SS, το οποίο δόθηκε στο Μόναχο στις 18 Δεκεμβρίου του 1942. 
 
Τα «χριστουγεννιάτικα» πάρτι του Χίτλερ

Τα πάρτι των ναζιστών κάθε άλλο παρά παραδοσιακά ήταν. Ο Χίτλερ πίστευε ότι η θρησκεία δεν είχε καμία θέση στην κοσμοθεωρία της ναζιστικής Γερμανίας και έτσι αντικατέστησε τη μορφή του Αγίου Νικολάου με τον Οντιν τον κορυφαίο θεό της αρχαία νορβηγικής λατρείας, ενώ προέτρεπε τους Γερμανούς να εορτάζουν την περιόδο όχι τόσο ως χριστουγεννιάτικη αλλά κυρίως ως ανάπαυλα προς τιμήν του χειμερινού ηλιοστασίου.

Τα «χριστουγεννιάτικα» πάρτι του Χίτλερ
Οι κορυφές των δέντρων, που δεν διακρίνονται στις φωτογραφίες, ήταν διακοσμημένες με σβάστικες παρά με... αγγελούδια, ενώ πολλές από τις μπάλες έφεραν πάνω τους σύμβολα της ρουνικής (της γραφής αρχαίων βορειοευρωπαίκών φύλων) και «σιδερένιους» σταυρούς.
Οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν από τον Ούγκο Γιάγκερ, έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του αρχιφασίστα ηγέτη. Ο Γιάγκερ έθαψε τις φωτογραφίες στα περίχωρα του Μονάχου προς το τέλος του πολέμου φοβούμενος ότι εάν ο ίδιος έπεφτε στα χέρια των Συμμάχων θα έχανε και τα ντοκουμέντα του. Αργότερα αποκάλυψε το μυστικό του στο περιοδικό Life, το οποίο τις δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα.
Το 1944 - 45, πάντως, οι ναζί προσπάθησαν να «επανεφεύρουν» το νόημα των Χριστουγέννων, τούτη τη φορά ως ημέρα μνημόνευσης των νεκρών ιδίως δε των στρατιωτών τους που την περίοδο εκείνη και καθώς ο ο πόλεμος όδευε προς το τέλος του είχαν ξεπεράσει τους 4 εκατομμύρια άνδρες.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=48300948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου