Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πού πήγαν τα λεφτά μας κε Παπανδρέου;

Που πήγαν τα λεφτά;
Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF),προβλέπεται συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 3% το 2011, που θα συνοδεύεται από μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 2,5 μονάδες του ΑΕΠ, αν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Οι αναλυτές του ινστιτούτου, το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει τις απόψεις των τραπεζών διεθνώς, αναφέρουν ότι θα χρειαστούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Εκείνο όμως που είναι αρκετά αποκαλυπτικό και αξίζει να τονιστεί  είναι ότι η έκθεση εκτιμά ότι οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές μείωσαν την έκθεσή τους στο δημόσιο και ιδιωτικό ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.
Το ίδιο διάστημα, η εξωτερική δανειακή ενίσχυση της Ελλάδας υπερέβη τα 110 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ σύμφωνα με την έκθεση.
Που πήγαν τόσα λεφτά , δεδομένου ότι έχουν γίνει τόσες περικοπές στους μισθούς ,τόσες αυξήσεις στους φόρους , το κράτος δεν πληρώνει σε όσους χρωστάει δηλώνοντας έλλειψη πόρων και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στην ουσία δεν εκτελείται ;

Πως αυξάνεται με τέτοιους υψηλούς ρυθμούς το χρέος της Ελλάδας;

Που πήγαν τα λεφτά μας τελικά;

http://www.politis-gr.com/?p=8512

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου