Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Περιβάλλον-πράσινη ανάπτυξη: Τι δήλωσε και τι απέκρυψε ο πρωθυπουργός!

Περιβάλλον – πράσινη ανάπτυξη: Τι δήλωσε και τι απέκρυψε ο Πρωθυπουργός
Οι αναφορές του κ. Πρωθυπουργού για το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, υποφέρουν από κραυγαλέες αντιφάσεις λόγων και έργων.

Δήλωσε:
”Πράσινες επενδύσεις και αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της χώρας σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, από τις οποίες υπολογίζουμε ότι θα έχουμε επενδύσεις το 2011, ύψους 1,3 δις ευρώ”.
Απέκρυψε: ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του 1,3 δις ευρώ θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους των χωρών εισαγωγής ΑΠΕ, αφού δεν φρόντισε να αναπτύξει εθνική βιομηχανία και ότι το υψηλότερο κόστος τους επιβαρύνει ήδη τον χειμαζόμενο οικονομικά Έλληνα καταναλωτή με τις αντιαναπτυξιακές αυξήσεις των τιμολογίων της ενέργειας.
Διερωτήθηκε :
“Πώς να έχουμε ανάπτυξη, για να πάρω ένα παράδειγμα, όταν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό περιβαλλοντικών μελετών ανά κάτοικο στην Ευρώπη, εξαπλάσιο του μέσου όρου, με 320 φακέλους ανά εκατομμύριο κατοίκων, με τη δεύτερη χώρα να έχει μόλις 60 μελέτες; Παράγουμε, δηλαδή, πολύ αέρα, αλλά δεν προστατεύουμε καθόλου το περιβάλλον”.
Απέκρυψε: ότι το ΥΠΕΚΑ δέσμευσε το 27,5 % (ή 32.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα) της Επικράτειας με καθεστώς προστατευόμενων περιοχών, στις οποίες για οποιαδήποτε επένδυση, πέραν της περιβαλλοντικής μελέτης θα απαιτούνται και 3 (τρεις) κατά περίπτωση ορνιθολογικές μελέτες!!!
.
Γραμμ.Περιβάλλοντος  ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου