Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο...γνωστός κούκος έφερε την άνοιξη για τον ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ,η πρώτη ελληνική ομάδα στους 32 του Europa League!

Του αρκούσε ακόμη και η ισοπαλία, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Europa League, επικρατώντας 1-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο καυτό «Μάξιμιρ». Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 60' πέτυχε το μοναδικό γκολ και μετά από χρόνια ο «δικέφαλος του Βορρά» θα παραμείνει Ευρωπαίος μέχρι το κατώφλι της Άνοιξης.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε για δύο αποτελέσματα, ωστόσο δεν συμβιβάστηκε και ανεβάζοντας την απόδοσή του στο β’ ημίχρονο, έφτασε σε μια σπουδαία νίκη. Μια νίκη-δώρο σε όσους οπαδούς του τον ακολούθησαν στην Κροατία μετά και την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ένα από τα πούλμαν τους προχθές. Η ομάδα του Μάκη Χάβου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου πίσω από τη Βιγιαρεάλ, που επικράτησε 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο, συνεπώς θα είναι στους αδύνατους της κλήρωσης της Παρασκευής.

Πώς έπαιξε:

Στο 4-2-3-1 του Χάβου, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χαλκιάς. Στην άμυνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά, ξεκίνησαν οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Μπουσαϊντί. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο, στα πλάγια οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Σαλπιγγίδης (δεξιά), ο ρόλος του επιτελικού μέσου ανατέθηκε στον Φωτάκη, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης. Στο β’ ημίχρονο, ο Ελ Ζαρ πήρε τη θέση του «Σάλπι» και ο Φιλομένο του Αθανασιάδη. Προς το τέλος μπήκε και ο Μπαλάφας -αντί του Φωτάκη.



Παρότι το ματς ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς για τον ΠΑΟΚ -από κόντρες μέσα στην περιοχή της Ντιναμό, η τελευταία πάνω στον Αθανασιάδη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο 6ο λεπτό- οι γηπεδούχοι συνεπικουρούμενοι από την καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους στο «Μάξιμιρ», είχαν τον απόλυτο έλεγχο και αρκετές κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Η πιο χαρακτηριστική ήταν το δοκάρι του Σαμίρ με απευθείας φάουλ στο 42’, ενώ το σουτ του Τόμετσακ μέσα από την περιοχή, απομακρύνθηκε από τον Κοντρέρας πάνω στην γραμμή στο 30’.

Ο ΠΑΟΚ έπαιζε -ως γνωστόν- για δύο αποτελέσματα, κάτι που αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο -και με τη βοήθεια της τύχης- το συντηρητικό παιχνίδι του «δικεφάλου» δεν είχε αρνητικές συνέπειες. Αντιθέτως, στο β’ ημίχρονο μπήκε ένας άλλος ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Μια ομάδα πιο ψυχωμένη, με διάθεση να αμυνθεί και να επιτεθεί με την ίδια συνέπεια. Και να σκοράρει φυσικά. Τα κατάφερε τελικά με τον Σαλπιγγίδη. Αυτός συνεργάστηκε άψογα με τον Κοντρέρας που είχε ανέβει ψηλά (έκαναν το 1-2) και ο Έλληνας επιθετικός με μονοκόματο σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το 1-0 στο 60’. Ο Χάβος δέχθηκε… αδιαμαρτύρητα την επίθεση αγάπης από τον Σαλπιγγίδη και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του, που έγιναν ένα κουβάρι, με το ίδιο σκηνικό να επαναλαμβάνεται και στο φινάλε της αναμέτρησης.



Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Κελάβα, Καλέγιο (59’ Ρουκάβινα), Αντέμι (67’ Σλέπιτσκα0, Ετό (78’ Κράμαριτς) Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπάρμπαριτς, Μπεκιράι, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68’ Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90’ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης (82’ Φιλομένο)

Διαιτητής: Μάρκο Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)
Βοηθοί: Μάικλ Μουλαρκέι, Σάιμον Μπεκ, 4ος: Λι Ρόμπερτ
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Μάικλ Τζόουνς, Άντονι Τέιλορ

Κίτρινες: 53’ Μπαντέλι, 66’ Μπεκιράι - 36’ Πάμπλο Γκαρσία, 82’ Μπουσαϊντί
Κόκκινες: -

Γήπεδο: Μάξιμιρ
 
http://www.sport-fm.gr/article/352743?utm_medium=feed&utm_source=yahoo&utm_campaign=yahoo_rss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου