Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Αντίδραση της προξένου της Τουρκίας στο Σίδνεϊ σε αναφορά βουλευτού περί γενοκτονίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων!



Την έντονη αντίδραση της τουρκικής διπλωματίας στην Αυστραλία προκάλεσε μια αναφορά στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας περί γενοκτονίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η αναφορά έγινε από τη βουλευτή Τσέρι Μπάρτον, η οποία τόνισε πως "η γενοκτονία του 1915 είναι αναμφισβήτητη" και υπογράμμισε πως και "η Αυστραλία θα πρέπει να προσέξει και να μην εκτρέφει τον άκρατο εθνικισμό και ρατσισμό γιατί αυτός οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις". Η κ. Μπάρτον δήλωσε πως η αναφορά της στη γενοκτονία του 1915 δεν έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν αποσκοπούσε στην ψήφο των Ελλήνων.

"Δεν εξέφρασα άποψη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα και δεν επέκρινα τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση. Απλά αναφέρθηκα σε ένα ιστορικό γεγονός", είπε.
 

Η πρόξενος της Τουρκίας στο Σίδνεϊ, Γκιουλσερέν Τσελίκ, χαρακτήρισε την ομιλία της Τσέρι Μπάρτον "προπαγάνδα που προωθείται από εξτρεμιστικούς κύκλους". Η κ. Τσελίκ τόνισε πως όσοι μιλούν για γενοκτονία έχουν πλήρη άγνοια. "Χάθηκαν χιλιάδες ζωές, ναι. Αλλά από όλες τις πλευρές. Υπήρξε πείνα, ασθένειες. Κάποιοι παραστρατιωτικοί Αρμένιοι είχαν συνεργαστεί με τους Ρώσους και επιτίθεντο στους Οθωμανούς που προσπαθούσαν να προστατεύσουν τα σύνορα", ανέφερε η κ. Τσελίκ.
 

Η Αυστραλή βουλευτής αναγνώρισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή ότι συνεργάστηκε με τον ομογενή ακαδημαϊκό Παναγιώτη Διαμαντή, ο οποίος είναι διευθυντής του Κέντρου Μελέτης του Ολοκαυτώματος και των Γενοκτονιών του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σίδνεϊ (University of Technology Sydney). "Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην άποψη πως υπήρξε γενοκτονία. Η Τουρκία αρνείται να την αποδεχθεί γιατί αισθάνεται πως θα κουβαλά πάντα ένα στίγμα από τη διεθνή κοινότητα", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Διαμαντής.

http://elnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2216:2010-12-25-12-36-49&catid=34:2010-01-11-15-59-50&Itemid=53

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου