Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Μη προώθηση του ψηφίσματος για την Αρμενική γενοκτονία στο Αμερικανικό Κογκρέσο!




Δεν κατέστη δυνατή η προώθηση του ψηφίσματος για την αρμενική γενοκτονία στο Αμερικανικό Κογκρέσο και όπως ανέφερε την Πέμπτη ο τουρκικός Τύπος, ενδεχομένως να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία το 2011, σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι πιθανότητες για την ψήφισή του μειώνονται δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία.

Το αρμενικό λόμπι, αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο, υπέστη ακόμα ένα σοβαρό πλήγμα, ενώ σημειώνεται ότι υπήρξε έντονη κινητικότητα την περασμένη εβδομάδα, όταν η Τουρκία πληροφορήθηκε ότι η Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι επρόκειτο να θέσει το ψήφισμα σε ψηφοφορία. Τουρκική κυβέρνηση, τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και τουρκο-αμερικανικές οργανώσεις ενεργοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο καλώντας τον να στηρίξει τις προσπάθειες της Τουρκίας.

Δεν έχει διευκρινισθεί αν ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από την κ. Πελόσι να αναστείλει την ψηφοφορία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή αυτή επετεύχθη χάρη στον John Boehner, ο οποίος διεκδικεί την Προεδρία της αμερικανικής Βουλής.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ σε μήνυμα του προς τον αμερικανό ομόλογό του τόνισε ότι παρακολουθούν (οι Τούρκοι) με ανησυχία τις προσπάθειες που γίνονται για την μεταφορά του αρμενικού σχεδίου στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Το μήνυμα του Προέδρου Γκιούλ εστάλη δια της διπλωματικής οδού, διευκρινίζεται, και σε αυτό επεσήμανε ότι περιμένουν από τον Πρόεδρο Ομπάμα που γνωρίζει καλά τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών, να μην επιτρέψει το εν λόγω θέμα να πάρει όμηρο τις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ. 

http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=152409

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου