Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τα κλεμμένα αρχεία του State Deparment ξεμπροστιάζουν με βόμβα μεγατόνων τους εθνοπροδότες του ΠΑΣΟΚ!

Βόμβα πολλών μεγατόνων που απειλεί να ταρακουνήσει συθέμελα το σαθρό πολιτικό οικοδόμημα της χώρας, αναμένεται να "σκάσει" μέσα στις επόμενες ώρες από τη διαρροή τμήματος της αλληλογραφίας του State Department κατά την περίοδο 2006-2009, στο διαδικτυακό τόπο Wikileaks.




Στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το βρώμικο ρόλο των μυστικών υπηρεσιών και διπλωματικών αντιπροσωπειών των ΗΠΑ σε Ελλάδα και αλλού, τις ευθείες παρεμβάσεις, το παρασκήνιο γεγονότων που κυριάρχησαν εκείνη την περίοδο στη χώρα μας, προδιαγράφοντας εν πολλοίς το σημερινό της κατάντημα...
Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείσχε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής Αμερικανός αξιωματούχος στο στενότερο συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, οι αποκαλύψεις θα δώσουν απαντήσεις στα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα των τελευταίων χρόνων. Μέσω της αλληλογραφίας του State Department αποκαλύπτεται ο παρασκηνιακός ρόλος των ΗΠΑ, το βρώμικο παιχνίδι τους να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την προσέγγιση της κυβέρνησης Καραμανλή με τη Μόσχα του Βλ.Πούτιν στον ενεργειακό τομέα και όχι μόνο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα έγγραφα γίνεται ονομαστική καταγραφή ελλήνων πολιτικών, που είτε στιγματίζονται ως κατά σύστημα μιζαδόροι ή και πληροφοριοδότες-πράκτορες των ΗΠΑ, της Γερμανίας και μεγάλων δυνάμεων εντός και εκτός Ευρώπης...
Τα έγγραφα αποκαλύπτουν το καυτό παρασκήνιο της επίσκεψης που η Κοντολίζα Ράϊς πραγματοποίησε την περίοδο εκείνη με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας, τα αίτια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην Αθήνα αμέσως μετά την ελληνορωσική προσέγγιση σε μια περίοδο λιγότερο ηλεκτρισμένη από τη σημερινή, το παρασκήνιο της Σκοπιανής, αλλά και της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και μια σειρά άλλων παρασκηνιακών ζυμώσεων που έσπρωξαν την Ελλάδα στη χρεωκοπία!
Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε κατ'ιδίαν συνομιλίες τους παραδέχονται πως μετά τις αποκαλύψεις "κανείς δε θα'ναι χαρούμενος", καθώς σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της "Α", μέσω της αλληλογραφίας του State Department θα αποκαλύπτεται με έμμεσο αλλά σαφή και μη επιδεχόμενο πολλών αναγνώσεων τρόπο, ο βρώμικος ρόλος ελλήνων πολιτικών, που δεν ανήκαν στην τότε κυβερνητική παράταξη!

Θα πάρει πολλούς η μπάλλα...

Ο σκεπτικισμός που αυτές τις ώρες υπάρχει στην Αθήνα, καθώς είναι ζήτημα λίγων ωρών να πέσουν οι μάσκες και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν, επικρατεί και σε πολλές άλλες πρωτεύουσες, μη εξαιρουμένης φυσικά και της Άγκυρας. Οι πληροφορίες εμφανίζουν τους τούρκους να έχουν πληροφορηθεί από αξιωματούχους των ΗΠΑ ότι στα εν λόγω έγγραφα εμφανίζονται ως συνεργάτες της Αλ Κάιντα και οι Κούρδοι ως "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα". Η γνώμη των στελεχών του State Department για τους Ρώσους διπλωμάτες κινείται μεταξύ περιφρόνησης και απαξίωσης. Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.
Όπως ανακοινώθηκε από το Wikileaks η διαρροή των εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 αρχεία για τον πόλεμο στο Ιράκ. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν τους Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.
Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς. Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ αμερικανών διπλωματών με ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.

Ντόμινο...

Στα προς δημοσιοποίηση στοιχεία περιλαμβάνονται επίσης λεπτομέρειες για διεφθαρμένους πολιτικούς στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας. Πηγές που γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαρροών ανέφεραν ότι τα στοιχεία είναι αρκετά σοβαρά για να προκαλέσουν "μεγάλη ενόχληση" σε ξένες κυβερνήσεις.
Η πληροφορία για τη σχέση της Τουρκίας με την Αλ Κάιντα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Al Hayat", ενώ η αμερικανική "The Washington Post" έγραψε την πληροφορία για το ΡΚΚ.
Η Ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz" επικαλέστηκε ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ότι τα στοιχεία ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις.
Ο εκπρόσωπος του State Department δήλωσε ότι "ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, ότι τα τηλεγραφήματα που θα διαρρεύσουν θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και χωρών".

Πηγή: Κυριακάτικη Αυριανή 28-11-10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου