Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Θα μιλήσει σήμερα ο Βενιζέλος;Κι αν ναι τι θα πει;

Γράφει ο Εμμανουήλ Ζερβός
Στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι στραμμένα σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας, στο περιθώριο των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, και ενώ συνεχίζει να πλανάται στην ατμόσφαιρα το φάντασμα της προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως έχει απειλήσει ξεκάθαρα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, και ειδικότερα από τη στιγμή που αποφάσισε να μην προχωρήσει στα άκρα και την οριστική ρήξη, ακυρώνοντας τον σχεδιασμό για την ίδρυση του πολυθρύλητου Ομίλου πολιτικού προβληματισμού, που θα αποτελούσε τον πρόδρομο ενός νέου κόμματος, έχει εξελιχθεί στον εγγυητή της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει υποχωρήσει και η άλλη προσέγγιση της περίπτωσής του, αυτή της εναλλακτικής λύσης για την ηγεσία του Κινήματος, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει κάποιον σημαντικό διεθνή ρόλο.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων από συνεργάτες, πολιτικούς φίλους, στελέχη και απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, να μην παραμείνει σιωπηλός σήμερα. Και αν τα αποτελέσματα είναι δίσημα, να μην αφήσει να επικρατήσει αβεβαιότητα, που θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραία για τη χώρα, αλλά να κάνει μια δήλωση, με την οποία θα επισημαίνει πως θα είχε μοιραία αποτελέσματα για την ομαλή πορεία της οικονομίας, μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει λάβει σοβαρά υπόψη του τον παραπάνω προβληματισμό, φαίνεται ωστόσο να αντιμετωπίζει δίλημμα και να διστάζει να προχωρήσει σε μια τέτοια εκκωφαντική πολιτική παρέμβαση, εκτιμώντας ότι ειδικά στην περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά για το ΠΑΣΟΚ, το κλίμα θα βαρύνει επικίνδυνα, και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

http://gianniotis.blogspot.com/2010/11/blog-post_3737.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Gianniotis+%28gianniotis%29 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου