Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Mini Big Bang εν εξελίξει στο CERN!

 
Με επιτυχία ξεκίνησαν τα πειράματα αναδημιουργίας των συνθηκών γέννησης του Σύμπαντος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (το γνωστό CΕRΝ) αφού οι συγκρούσεις σωματιδίων στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων γίνονται τα τελευταία 24ωρα χωρίς να έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Στον επιταχυντή συγκρούονται πρωτόνια, νετρόνια και άλλα σωματίδια σε ασύλληπτες ταχύτητες παράγοντας θερμοκρασίες εκατομμύρια φορές υψηλότερες από εκείνες που επικρατούν στο κέντρο του Ηλίου!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέτοιες θερμοκρασίες παρήχθησαν ταυτόχρονα με τη γέννηση του Σύμπαντος, στα πρώτα δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά τη λεγόμενη Μεγάλη Εκρηξη, και έκτοτε δεν έχει βιώσει το Σύμπαν ανάλογες θερμοκρασίες και συνθήκες.

Αναδημοσίευση από το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου