Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οι «νικητές» του πρώτου γύρου και τα «ντέρμπι»!

Οκτώ από τις 13 περιφέρειες κέρδισε σήμερα, πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ έναντι των πέντε, που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο πολιτικό στοίχημα, που τέθηκε στις εκλογές αυτές φαίνεται ότι κερδήθηκε αλώβητο από την κυβέρνηση, καθώς στη δύσκολη για τον τόπο πολιτική συγκυρία κατάφερε να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Ειδικότερα, σαφή και ξεκάθαρη νίκη είχε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Αττικής, όπου ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 24%, ο αντίπαλός του, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται πίσω τουλάχιστον κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Στην περιφέρεια της Κρήτης και εκείνη του Νοτίου Αιγαίου η νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν πασιφανής και ξεκάθαρη.

Άλλωστε, στις δύο αυτές περιφέρειες εκλέγονται από την πρώτη κιόλας Κυριακή οι δύο περιφερειάρχες, ο Γιάννης Μαχαιρίδης νομάρχης Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα είναι ο νέος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια της Κρήτης. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δύο είχαν το υψηλότερο ποσοστό, που άγγιζε το 49%. 

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σαφής είναι η υπεροχή του Κλέαρχου Περγαντά, νομάρχη Βοιωτίας, που προηγείται με ποσοστό 39,61% έναντι του Αθ. χειμάρα, ο οποίος ακολουθεί με ποσοστό 35,66%. Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας προηγείται με ποσοστό 37,5%.

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση στις περιφέρειες Πελοποννήσου, όπου ο Πέτρος Τατούλης υπερισχύει του Δημήτρη Δράκου, αλλά οριακά. Ξεκάθαρη είναι η νίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 48,9%, όπως και η νίκη του Γιώργου Δακή στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος και απέσπασε ποσοστό 48,8 %. Στην Ηπειρο ο κ. Καχριμάνης δείχνει να κερδίζει το «γαλάζιο» στοίχημα με ποσοστό 45,20%, όπως και στη γειτονική περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου, οποίος προηγείται του Ηλία Μπεριάτου με ποσοστό 29,16%. Στην Ανατολική Μακεδονία το ντέρμπι είναι μεταξύ του Γιώργου Παυλίδη της Νέας Δημοκρατίας και του Αριστείδη Γιαννακίδη από το ΠΑΣΟΚ. Στο Βόρειο Αιγαίο φαίνεται να επικρατεί ο Παύλος Βογιατζής νομάρχης Λέσβου με ποσοστό 38,39%.

Στη Θεσσαλία, τέλος, ο Κώστας Αγοραστός δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο με ποσοστό 38,74%.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/11/2010_363307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου