Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σκάνδαλο συγκλονίζει την παράταξη Κεχαγιόγλου στη Ραφήνα!

Παραίτηση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Ευάγγελου Μαυρουδή από την παράταξη ΠΑΜΕ έκανε το γύρο της πόλης μας, μετά από εκβιασμούς και απειλές του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Α.Κεχαγιόγλου για αυτόν και την οικογένειά του!Ο λόγος;Ο κος Μαυρουδής επεδίωκε πάντα σαν δημοτικός σύμβουλος την ανανέωση,τον εκσυγχρονισμό,τις στοχευμένες ενέργειες όσον αφορά τα προβλήματα του τόπου,τη διαφάνεια και το έργο!Οι μάσκες μόλις έπεσαν και ο κος Κεχαγιόγλου έδειξε το αληθινό του πρόσωπο,ο καιρός έχει φτάσει για να αλλάξουν σελίδα η Ραφήνα και το Πικέρμι...Όλοι μαζί την Κυριακή στηρίζουμε το Γιώργο Χριστόπουλο για δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου!

Διαβάστε την επιστολή:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ
Ιατρός – Ειδικός Παθολόγος
Βασ. Γεωργίου & Τριγλίας 2, Ραφήνα 190 09
Ραφήνα 8-11-2010
 

Προς

τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας

 

 

 

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Όπως σας δήλωσα τηλεφωνικά προχτές το βράδυ, αποφάσισα να αποχωρήσω από την δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Κεχαγιόγλου, ύστερα από τα γεγονότα του Σαββάτου 6-11-2010 τα οποία με προσβάλλουν ως άνθρωπο.
Η πρόταση του δημάρχου να είμαι και πάλι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του στις χθεσινές εκλογές ήταν τιμητική, επειδή προερχόταν από έναν πολιτικό με ήθος και προσωπική ιστορία στην αυτοδιοίκηση. Η συνεργασία μας επί οκτώ χρόνια επιβεβαίωσε την εκτίμησή μου για την ακεραιότητα του, την προθυμία του για προσφορά στον τόπο, την αγωνία του για το καλύτερο. Μου ανέθεσε τους τομείς του πολιτισμού και της υγείας/οικολογίας και μέσω αυτών ήρθα σε επαφή με την καθημερινότητα του δήμου και των υπηρεσιών του. Αγωνίστηκα επίσης μαζί με όλους σας και για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
Ο απολογισμός όμως που έκανα ύστερα από δύο τετραετίες συνεργασίας δεν έδειξε αποτελέσματα ανάλογα με την προσπάθεια. Πέρα από το ικανοποιητικό επίπεδο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε όλες σχεδόν τις μορφές των τεχνών, δεν υπήρξε κανένα ολοκληρωμένο έργο υποδομής στην πόλη πλην του νέου Παιδικού Σταθμού, ο οποίος όμως ήταν έργο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Τα πολλά και μεγάλα έργα των δύο πρώτων τετραετιών του ως δήμαρχος δεν είχαν δυστυχώς συνέχεια στις δύο επόμενες που ακολούθησαν. Μεγάλα έργα, εγκεκριμένα ήδη δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν καν (όπως το Αθλητικό Κέντρο), ή να ολοκληρωθούν (Πνευματικό Κέντρο, Οχυρό). Οι παρεμβάσεις μας σε σοβαρότατα έργα υποδομής (αποχέτευση, σχέδιο πόλης, κυκλοφοριακό / συγκοινωνίες / πάρκινγκ) ήταν άκαρπες όπου υπήρξαν.

Παράλληλα όμως η συνεργασία μαζί του ανέδειξε και μια σειρά διαφωνίες που τις αναφέρω επειδή αφορούν σοβαρά ζητήματα, σχετικά με την εξέλιξη και το μέλλον της πόλης μας: η θετική αντιμετώπιση του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης του λιμανιού, η άφιξη της Αττικής Οδού, αλλά και η ξεκάθαρη θέση για τη σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακό / μετρό και την αστική συγκοινωνία αποτέλεσαν ζητήματα για τα οποία προσπάθησα να τον πείσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Το ίδιο ισχύει για μια σειρά αποφάσεις που αφορούν τη στάση του δήμου απέναντι σε οικολογικά και τεχνολογικά ζητήματα, όπως η αιολική ενέργεια, η κινητή τηλεφωνία, η ηλεκτρική ενέργεια. Η στάση του και η επίδρασή της στις αποφάσεις αυτές που αφορούν την υγεία, την ποιότητα της ζωής και τις ανάγκες της πόλης μας διαμορφώθηκε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη κανενός ειδικού, ή να προηγηθεί γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου. Το διάστημα της τελευταίας χρονιάς, τέλος, υπήρξαν παραλείψεις που ακύρωσαν στην πράξη το δημοτικό έργο, όπως η διοικητική παλινωδία στην έγκριση του δανείου για την αποπεράτωση του κτιρίου του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου.
Γι’ αυτό, παρά τη συναισθηματική φόρτιση που έδινε η φιλία κι οι κοινοί αγώνες, απάντησα αρνητικά στην τιμητική του πρόταση. Παράλληλα στη δημόσια τοποθέτησή μου που συνέπεσε με τη παρουσία μου στην παρουσίαση των νέων υποψηφίων της παράταξης του δημάρχου για τις χθεσινές εκλογές, εξήγησα σε όλους ότι η αποχώρησή μου από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε την έννοια της αποχώρησής μου από τα κοινά, όπου συμμετείχα, συμμετέχω και θα συμμετέχω. Στα πλαίσια αυτά στηρίζοντας τις πολιτικές επιλογές μου και συνεχίζοντας να αγωνίζομαι για το καλύτερο μέλλον του τόπου, συνυπέγραψα με άλλους 35 συναδέλφους-γιατρούς της πόλης δημόσια διαμαρτυρία για την ακύρωση της επέκτασης της Αττικής Οδού στη Ραφήνα, την οποία σας επισυνάπτω.
Δυστυχώς η στάση μου αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα εχθρική από το δήμαρχο ο οποίος με τρόπο ανάρμοστο, κατεδαφίζοντας κυριολεκτικά την εικόνα που είχα σχηματίσει για τον ίδιο, προσπάθησε να με «νουθετήσει» με δύο τηλεφωνικές κλήσεις. Στη δεύτερη μάλιστα από αυτές, στην προσπάθειά του να με εκφοβίσει, με αναφορές στην οικογένεια και την επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής. Για το λόγο αυτό –όπως σας είπα και τηλεφωνικά προχτές- αποφάσισα να παραιτηθώ από την παράταξη ΠΑΜΕ και, τιμώντας την εντολή των συμπολιτών μας που με τίμησαν με την ψήφο τους, να παραμείνω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος το σύντομο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της θητείας μου.
Με εκτίμηση
Ευάγγελος Μαυρουδής
Ιατρός - Δημοτικός Σύμβουλος

2 σχόλια:

  1. Αίσχος στον Κεχαγιόγλου! Πρέπει επιτέλους να φύγει από τη δημαρχία. Είναι ο μεγάλος δικτάτωρ εδώ και χρόνια. Αυτό με τις απειλές δεν έχει συμβεί μόνο στην περίπτωση του κου Μαυρουδή αλλά και με άλλους.. και όχι μόνο με πολιτικά πρόσωπα.(!) δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει ανθρώπους. Ας το καταλάβουν επιτέλους οι ψηφοφόροι του. Έχουν άλλη μία ευκαιρία. Ο κόσμος δεν γνωρίζει και εκείνος συνεχίζει να υποβιβάζει ανθρώπους και να υποβαθμίζει τη Ραφήνα. Τώρα και το Πικέρμι;
    Πρώην κάτοικος Ραφήνας, εν Κερκύρα 11/11/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεγάλος Δικτάτωρ Ανδρέας Κεχαγιόγλου πρέπει να λήξει τη θητεία του μέσα βέβαια από τη δημοκρατική διαδικασία! Η περίπτωση του κου Μαυρουδή δεν είναι η μόνη. Πολλά χρόνια συνηθίζει ο δήμαρχος Ραφήνας να υποβιβάζει ανθρώπους (και όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα) και να υποβαθμίζει ουσιαστικά την πόλη για την οποία ισχυρίζεται ότι νοιάζεται. Επιτέλους πρέπει να μάθουν οι κάτοικοι της Ραφήνας ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου και να πράξει ανάλογα. ΦΤΑΝΕΙ κε δήμαρχε. Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών σας. Μάλλον ποτέ δεν τα σεβαστήκατε και ούτε θα πρόκειται. Για αυτό πρέπει να επέλθει αλλαγή. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι των πράξεών μας και της ψήφου μας. Για αυτό θα στηρίξω τον κο Χριστόπουλο και το συνδυασμό του.
    Κάτοικος Ραφήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή