Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς-Παπανδρέου σημειώσατε 1 στον α΄ γύρο!Αναμένεται με αγωνία ο β΄...


Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έστειλε ένα καθαρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ, ένα μόλις χρόνο μετά τη μεγάλη εκλογική του νίκη, έχασε περίπου 10 εκατοστιαίες μονάδες από τη δύναμή του σε εθνικό επίπεδο, πέφτοντας στο 34.6%, ενώ, αν λάβει κανείς υπόψη το μεγάλο ποσοστό αποχής, είναι φανερό ότι το κυβερνών κόμμα ψηφίστηκε από λιγότερο από 20% του εκλογικού σώματος.
Εάν ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμούσε να είναι στοιχειωδώς συνεπής με το δίλημμα που έθεσε προεκλογικά, θα έπρεπε το βράδυ της περασμένης Κυριακής να ανακοινώσει την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Δεν το έκανε, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τα όσα λέει προεκλογικά δεν έχουν κανένα μετεκλογικό αντίκρισμα. Το ίδιο αναξιόπιστος θα αποδειχτεί από την ερχόμενη Δεύτερα και σε σχέση με την άλλη σημαντική προεκλογική του δέσμευση, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα. Μετά την ανακοίνωση του αναθεωρημένου ελλείμματος από την Eurostat, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα, τα οποία ούτως ή άλλως, έσπευσε να προαναγγείλει προχθές ο "μαρτυριάρης" Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αδιαφορώντας για τις προεκλογικές αγωνίες του Έλληνα πρωθυπουργού.
Στην προσπάθεια της να αμβλύνει της εντυπώσεις για τη δεινή της εκλογική ήττα, η κυβέρνηση επιστρατεύει τον ισχυρό της προπαγανδιστικό μηχανισμό στα ΜΜΕ για να πείσει ότι δεν έχασε μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ. Πρόκειται για μια "παρηγοριά" επικοινωνιακού χαρακτήρα, δίχως κανένα ουσιαστικό πολιτικό αντίκρισμα. Η αλήθεια είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, βγαίνει εντυπωσιακά ενισχυμένος απ' αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πρώτον, το δίλημμα που εκείνος έθεσε, δηλαδή η καταψήφιση του Μνημονίου, συγκέντρωσε συντριπτική εκλογική πλειοψηφία. Δεύτερον, ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων,..... όπως προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, σε εθνικό επίπεδο, έχει αλλάξει δραματικά σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο και με μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα, ο Σαμαράς κατάφερε να μειώσει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ από το 10.8% στο 1.9%! Τρίτον, η Ντόρα Μπακογιάννη, που ετοιμάζει την ανακοίνωση νέου κόμματος στις 21 Νοεμβρίου, έχει μετά από το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα ελάχιστες δυνατότητες πολιτικής  εκλογικής επιρροής στο χώρο της ΝΔ. Το γεγονός ότι ο Σαμαράς βρίσκεται μια ανάσα πίσω από τον Παπανδρέου, άρα η Κεντροδεξιά αρχίζει να ξαναβλέπει εξουσία, θα συσπειρώσει λογικά ευρύτερες δυνάμεις στη ΝΔ, συρρικνώνοντας αυτούς που στηρίζουν την πολιτική του Μνημονίου παίζοντας το παιχνίδι της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση.
Η μάχη των εκλογών τελειώνει στο δεύτερο γύρο, όπου το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πετάξει λευκή πετσέτα, με τον Γιάννη Ραγκούση να υποστηρίζει ότι τώρα πια ψηφίζουμε για τον "Καλλικράτη" και όχι με το πολιτικό διακύβευμα του πρώτου γύρου. Είναι φανερό από αυτή και μόνο τη στάση ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται να αναμετρηθεί ευθέως πολιτικά με τη ΝΔ στο δεύτερο, δείγμα της συνειδητοποίησης ότι η οριακή πρωτιά του πρώτου γύρου (1.9%) είναι τόσο εύθραυστη, που δεν αντέχει μπροστά στο δίλημμα της καταψήφισης του Μνημονίου, το οποίο ο Σαμαράς κρατάει ψηλά και για την ερχόμενη Κυριακή.
Η νέα πολιτική εκλογική πραγματικότητα που προέκυψε μόλις ένα χρόνο μετά τις εθνικής εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήδη οι αγορές αντιδρούν αρνητικά στην πολιτική αποσταθεροποίηση του προκλήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει τώρα να αναζητήσει τρόπου για να μην χαθεί εντελώς ο έλεγχος τόσο στην οικονομία όσο και στη κοινωνία. Δεδομένων των συνθηκών και των μοιραίων λαθών που ο ίδιος έκανε μέχρι σήμερα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του...

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/11/to_13.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου