Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η επίλυση του Κυπριακού πρώτιστος στόχος για τη ΔΗ.ΣΥ.;

Η επίλυση του Κυπριακού είναι πρώτιστος στόχος στην εξωτερική πολιτική της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.

Μιλώντας σε συνέντευξη η κ.Μπακογιάνη διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Πρόσθεσε δε ότι την ιδιότητα της προέδρου της Συμμαχίας πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στην Κύπρο για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς.

Ανέφερε ακόμη ότι ενημερώθηκε σε βάθος για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, με τους οποίους είχε διαδοχικές συναντήσεις.

Σε ερώτηση για την πρόσφατη εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα δήλωσε ότι ουδείς μπορεί να έχει αντίρρηση για ένα νέο οδικό χάρτη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θεωρεί τη χρονική στιγμή που κατατέθηκε αυτή η πρόταση «όχι την καλύτερη».

Η Τουρκία θα πρέπει να δώσει απτά δείγματα γραφής, συνέχισε, και επανέλαβε την άποψη της για πλήρη ένταξη και πλήρη αποδοχή και εφαρμογή από την Τουρκία του ευρωπαϊκού κεκτημένου. «Αν αυτό δεν υπάρχει, δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο με την Τουρκία», τόνισε.

Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί την Κύπρο όπως τα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ, δήλωσε η κ.Μπακογιάννη, και ότι η Ένωση «έχει υποχρέωση να μη θολώνει το μήνυμα, αλλά να κάνει σαφές ότι πλήρης εφαρμογή του κεκτημένου σημαίνει και πλήρη ένταξη». Η ΕΕ μπορεί να δραστηριοποιηθεί πολύ ενεργότερα και στο κυπριακό και στα μηνύματα, τα οποία στέλνει προς την Τουρκία, συμπλήρωσε.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπεισέρχεται στα εσωτερικά θέματα που απασχολούν τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου», είπε η κ. Μπακογιάννη , απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κυπριακών κομμάτων.

Στηρίζουμε, είπε, κάθε δυνατή προσπάθεια των Κυπριών απέναντι σε «μια εντυπωσιακή αδιαλλαξία από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων» και υπέδειξε ότι χρειάζεται ενότητα των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα για αξιόπιστη παρουσίαση των θέσεων μας και της επιθυμίας μας να λυθεί το Κυπριακό. «Διότι, κακά τα ψέματα, υπάρχουν άνθρωποι στη διεθνή κοινότητα που το αμφισβητούν», σημείωσε.

Καταλήγοντας η κ.Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον όλων: των Κυπρίων,της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, η κ.Μπακογιάννη επέδωσε στον πρόεδρο Χριστόφια και στους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων αντίτυπο της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231068821

1 σχόλιο:

  1. Επίλυση του Κυπριακού επιθυμούν ΟΛΟΙ, πόσοι άραγε να εγκρίνουν όμως την "εκδοχή" Μπακογιάννη για την επίλυση αυτή; Σε τι μπορεί να διαφέρει από την εκδοχή των, κοινών πολιτικών της "φίλων" με το Γιώργο, αμερικάνων; ΠΑΣΟΚ-ΗΠΑ-ΔΗΣΥ θα στερήσουν μια για πάντα από τους Έλληνες της Μεγαλονήσου τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στα σπίτια τους! Και όχι μόνο...έπεται συνέχεια στον ξεφτιλισμό μας όσο Γιώργος-Ντόρα θα βαδίζουν χέρι-χέρι προς την εκπλήρωση των αποστολών που τους έχουν έξωθεν ανατεθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή