Κατά του ενδεχομένου συγκυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ εκτιμά ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες καθώς «έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος».
Στη συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως καθημερινά μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, ενώ χαρακτηρίζει αποτυχημένη την πολιτική που εφαρμόζει.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις περί «διακοπής» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κάνει λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν», τονίζει, ενώ προβλέπει ότι σύντομα η κυβέρνηση θα βάλει και πάλι διλήμματα στο λαό «επενδύοντας στο φόβο», ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση.
Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας: «ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν και γι αυτό δεν πιάνει τους στόχους του».
Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι επιλογή της ΝΔ είναι «να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις»και όχι η συγκυβέρνηση. «Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού , όπου όλοι τσακώνονται για μια θεσούλα. Τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του Έθνους μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Εξηγεί ακόμη ότι στα σχέδιά του είναι να σχηματίσει ολιγομελή κυβέρνηση και με ανθρώπους της αγοράς, αλλά, όπως λέει, δεν θέλει να το ανακοινώσει «πριν το ψάξει καλά» καθώς οι βαθιές τομές χρειάζονται καλή προετοιμασία και σε κρίσιμες στιγμές δεν χωρούν εύκολοι πειραματισμοί.
Για τις περικοπές στο Δημόσιο σημειώνει πως η ΝΔ με την πρότασή της και το πρόγραμμά της «ακτινογραφεί εκεί όπου υπάρχει λίπος και αληθινή σπατάλη». Δεν κόβουμε από το
πετσί και κόκαλο», προσθέτει.
Επαναλαμβάνει ταυτόχρονα την ανάγκη μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας ότι έτσι θα αυξηθούν τα έσοδα που βαίνουν συνεχώς μειούμενα, λόγω της υπερ-φορολόγησης και της ύφεσης.
Οσον αφορά στις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο επιδοκιμάζει τη συγχώνευση Alpha-Εurobank, υπογραμμίζοντας πως το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση ότι ένας κρατικός πυλώνας είναι χρήσιμος και αναπτυξιακός «όταν με τη παρέμβαση του παίζει ρυθμιστικό ρόλο και εμποδίζει τη δημιουργία δεσπόζουσας θέσης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου