Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Λιβύη: Τελεσίγραφο εξεγερμένων στις δυνάμεις του Καντάφι


Διορία για να παραδοθούν έως την Κυριακή το πρωί έδωσαν οι εξεγερμένοι στις δυνάμεις του Λίβυου συνταγματάρχη που βρίσκονται στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, 180 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών.
«Οι επαναστάτες έθεσαν τελεσίγραφο προς τους αρχηγούς των φυλών της Μπάνι Ουαλίντ: Είτε σηκώνουν λευκή σημαία και παραδίδονται ή αρχίζουν οι μάχες. Έχουν 24 ώρες από σήμερα το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλραζάκ Ναντούρ, δεύτερος στην ιεραρχία του στρατιωτικού συμβουλίου της Ταρχούνα.
Οπως διευκρίνισε η διορία λήγει την Κυριακή περίπου γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδας.
Στην Μπάνι Ουαλίντ βρίσκονται ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι, ο εκπρόσωπος του καθεστώτος Μούσα Ιμπραχίμ και ο Μανσούρ Ντάου, ο επικεφαλής των επαναστατικών επιτροπών-πυλώνων του καθεστώτος, ενώ στην ίδια πόλη ήταν πριν από δύο ημέρες ο άλλος γιος του Σαίφ αλ Ισλάμ.
Οπως μετέδωσε νωρίτερα το Γαλλικό πρακτορείο οι δυνάμεις των εξεγερμένων προώθησαν στην πόλη οχήματα μάχης.
Περίπου 200 φορτηγά μάχης, εφοδιασμένα με βαρύ οπλισμό, ακολουθούμενα από ιατρικές ομάδες έτοιμες να απομακρύνουν τυχόν τραυματίες ξεκίνησαν το πρωί από την παραλιακή πόλη Μιζουράτα με κατεύθυνση την Μπάνι Ουάλιντ.
Στις 20/9 στη Ν.Υόρκη η επόμενη διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης»
Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι, η επόμενη διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης» θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
Οι δυτικές δυνάμεις συναντήθηκαν με την νέα προσωρινή ηγεσία της Λιβύης, το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο στο Παρίσι την Πέμπτη σε μια πρώτη διάσκεψη των «Φίλων της Λιβύης».
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσει «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης αξίας 2,5 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Επανέλαβε επιπλέον ότι η Ιταλία θα διατηρήσει το ρόλο της ως βασικός εταίρος της Λιβύης στον πετρελαϊκό τομέα.
Στην Τρίπολη ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ
Στην Τρίπολη έφτασε σήμερα ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, σε μια προσπάθεια του διεθνούς οργανισμού να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στη Λιβύη.
«Ήρθα για να συζητήσω με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) πώς ο ΟΗΕ μπορεί να βοηθήσει καλύτερα για να οικοδομηθεί το μέλλον», δήλωσε κατά την άφιξή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης ο Ίαν Μάρτιν.
Αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο στοίχημα, με το οποίο, όπως είπε είναι αντιμέτωποι οι μελλοντικοί ηγέτες της Λιβύης και διαμήνυσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να τους παράσχουν αυτό που έχουν ανάγκη.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου