Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ανάπλαση χερσαίας ζώνης & παραλιακού μετώπου απο τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας


Ραφήνα 9/1/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας , σε υλοποίηση της πρόθεσής του για πραγματοποίηση έργων  ανάπλασης του Λιμένος , που  προσβλέπουν κατ΄ επέκταση  και στην ωφέλεια της πόλης και των δημοτών της Ραφήνας , προβαίνει σε διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών νέων αρχιτεκτόνων με θέμα : “Μελέτη ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου του Λιμένα Ραφήνας”.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι η σύνταξη μελέτης για την ανάπλαση συγκεκριμένου τμήματος  της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου  Λιμένα Ραφήνας,  από λειτουργική , αισθητική, τεχνική , περιβαλλοντική και οικονομική άποψη και η απόδοσή του στους μόνιμους κατοίκους ,παραθεριστές και επισκέπτες,  κατά τρόπο που να ικανοποιούνται οι στόχοι που περιγράφονται παρακάτω.  Η περιοχή μελέτης θα εκτείνεται ανάμεσα στον όρμο “Μπλε Λιμανάκι” και στην άκρη της παραλίας της Ραφήνας , στη θέση “Πανόραμα”.

Το ζητούμενο του διαγωνισμού είναι να μελετηθεί ένα αισθητικά βελτιωμένο περιβάλλον, με μεγαλύτερη ποικιλία χρήσεων και δράσεων , με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής  , την βελτίωση της σύνδεσης της θάλασσας  με τον ιστό της πόλης , τόσο οπτικά όσο και χρηστικά και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου προς ικανοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Μέσω του διαγωνισμού θα προκύψει η καλύτερη ιδέα - πρόταση, η οποία θα αποσκοπεί :
α) στην ενίσχυση της επαφής της πόλης με τη θάλασσα.
β)στην ισχυροποίηση του ιστού σύνδεσης των πόλων ενδιαφέροντος  που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν εντός της περιοχής μελέτης , με σκοπό τη δημιουργία  πολυχρηστικών και πολυποίκιλων χώρων και  περιπάτου .
γ)στην ενίσχυση των πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών, επιχειρηματικών  και άλλων δραστηριοτήτων,  ώστε η περιοχή να αποτελεί  χώρο ενασχόλησης των πολιτών και ιδίως  της νεολαίας του τόπου, αλλά και πόλο έλξης.
δ)στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, των κτισμάτων και των κατασκευών που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Ο Δήμος  Ραφήνας- Πικερμίου και οι δημότες  θα ενημερώνονται για κάθε εξέλιξη.

Για τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας ΑΕ
Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
Νίκος Δημητρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου