Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια..."Δεν θα αφήσουμε να μας κόψουν το ρεύμα, είναι κοινωνικό αγαθό που δικαιούμαστε ΟΛΟΙ!"


Οι πρώτες 30.000 διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται. Χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι ή αρνούνται την πληρωμή του βρίσκονται υπό την απειλή της διακοπής. Η πρώτη μάχη έρχεται και θα είναι στα σπίτια μας. Η κυβέρνηση θέλει να κόψει το ρεύμα και εμείς όλοι είμαστε αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουμε.

Την αποφασιστικότητά μας εκφράσαμε και την Τρίτη, όταν δεκάδες κάτοικοι από συλλογικότητες της περιοχής, επισκεφτήκαμε τον εργολάβο που αναλαμβάνει, αμοιβόμενος με δικά μας χρήματα, να μας κόψει το ρεύμα. Τι κι αν αυτός …«απουσίαζε». Το μήνυμα το πήρε. Ούτε εργολάβος, ούτε η ΔΕΗ, ούτε καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας υποτάξει. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει σε κάθε έναν από εμάς και όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τη γειτονιά μας.

Η απίστευτη συμμορία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ συνεχίζει να επιτίθεται αλύπητα σε κάθε δικαίωμα και ανάγκη του εκμεταλλευόμενου λαού. Με πρόσχημα το χρέος, την κρίση, την πτώχευση και το καλό της «πατρίδας» εφαρμόζουν μέτρα εφιαλτικά για την ζωή και την επιβίωση μας. Εμπορευματοποιούν όλα τα κοινωνικά αγαθά. Το νερό, το ρεύμα, η επικοινωνία, η μετακίνηση, η υγεία, η εκπαίδευση, μετατρέπονται σε είδη πολυτελείας και πηγή κέρδους για τις εταιρίες.

Μεγαλοεργολάβοι, τραπεζίτες , εταιρίες και κάθε λογής μεγαλοκαρχαρίες μας έχουν κηρύξει πόλεμο. Ο ανελέητος βομβαρδισμός με καταιγιστικά μέτρα στοχεύει στο να διαμορφώσει ένα τοπίο όπου οι έμμισθοι σκλάβοι και οι άνεργοι σκλάβοι θα αποτελέσουν το φτηνό εργατικό δυναμικό, για να ξεπεράσουν την κρίση τους. Εμείς θα ζούμε χωρίς κανένα δικαίωμα, αυτοί χωρίς καμία υποχρέωση.

Δεν περιμένουμε κανέναν «φωτισμένο» σωτήρα να μας σώσει, καμία κάλπη να αλλάξει την ζωή μας. Δημιουργούμε τις δικές μας συλλογικότητες σε όλη την περιοχή αλλά και σε κάθε γειτονιά, όπου οργανώνουμε αμεσοδημοκρατικά την διεκδίκηση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Εργαζόμενοι και άνεργοι, ντόπιοι και μετανάστες, νέοι και μεγαλύτεροι, ενωνόμαστε απέναντι στον κοινό εχθρό που καταστρέφει την ζωή μας.

Η ελεύθερη συνάθροιση μας, η συζήτηση, οι αποφάσεις και η δράση μας μπορούν να αποτελέσουν πόλο αντίστασης και νίκης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση, εκμεταλλευτή, εθνικιστή και ρατσιστή. Η ατομική αντίσταση πρέπει να γίνει συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιζόμενο.
Επομένως:
-Συμμετέχουμε στην Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια.
-Συγκροτούμε ομάδες περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά, που θα εμποδίσουν τους εργολάβους να κόψουν το ρεύμα .
-Κλειδώνουμε με λουκέτο τα ρολόγια της ΔΕΗ.
-Επανασυνδέουμε συλλογικά το ρεύμα.
Σύντομη παρουσίαση της «Πρωτοβουλίας κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια»
Τι κάνουμε:
Πριν 3 μήνες περίπου, το Νοέμβριο 2011, κάποιοι κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να αυτοοργανωθούμε, χωρίς ηγέτες και καθοδηγητές, χωρίς αντιπροσώπους και αναθέσεις, για να υπερασπιστούμε με την κοινή μας δράση τα κοινωνικά αγαθά και τις ελευθερίες μας που απειλούνται ή ήδη καταπατώνται.
Προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους, αλλά στην Πρωτοβουλία εκφράζουμε προσωπικές απόψεις και δεν μεταφέρουμε απόψεις πολιτικών κομμάτων και σχηματισμών ή άλλων κινήσεων.
Ξεκινήσαμε να οργανωνόμαστε για την υπεράσπιση ενός βασικού κοινωνικού αγαθού που απειλείται, του ηλεκτρικού ρεύματος και εξελίσσουμε συστηματικά τον αγώνα.
-Δουλεύουμε πρακτικά, γι’ αυτό πρώτα γράψαμε και κυκλοφορήσαμε ένα κείμενο με οδηγίες για το πώς πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς το χαράτζι.
-Δημιουργήσαμε το blog prokarapi.wordpress.com για να διευκολύνεται η πρόσβαση όλων στην πληροφόρηση, η επικοινωνία μεταξύ μας, αλλά και με άλλες ομάδες.
-Χτίσαμε γέφυρες συνεργασίας με ομάδες της περιοχής μας που δουλεύουν σε αντίστοιχη κατεύθυνση (Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Μαρκόπουλο, αλλά και τις Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω»).
-Συμμετείχαμε στη Συνέλευση των συλλογικοτήτων της Αττικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μοιραστήκαμε εκτιμήσεις και πρακτικές.
-Οργανώσαμε ήδη μια συγκέντρωση, όπου βρεθήκαμε περίπου 70 κάτοικοι, συζητήσαμε, συγκεντρώσαμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας, τα οποία οργανώσαμε ανά γειτονιά. Στη συνέχεια θα τα μοιραστούμε μεταξύ μας για την περαιτέρω οργάνωση και συντονισμό μας.
-Συμμετείχαμε, μαζί με μέλη λαϊκών συνελεύσεων και πρωτοβουλιών της Ανατ. Αττικής, στην παρέμβαση στην εταιρία ΕΝΕΚΤΡΟΝ ΕΠΕ, του εργολάβου που έχει αναλάβει να κόβει το ρεύμα στην περιοχή μας και καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε το ηλεκτρικό ρεύμα των σπιτιών μας να γίνει εργολαβία τους.
-Γράφουμε, μοιράζουμε και αναρτάμε κείμενα, ανεβάζουμε πανώ, τυπώνουμε αυτοκόλλητα, διαχέουμε μηνύματα και πληροφορίες για να διώξουμε το φόβο, για να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, για να συνδιαμορφώσουμε τις συλλογικές μας δράσεις.
Πώς λειτουργούμε:
Όλοι /ες στην Πρωτοβουλία είναι ισότιμοι/ες και η άποψή τους μετράει και λαμβάνεται υπ’ όψη εξ ίσου.
Όλοι είναι ελεύθεροι να πουν τη γνώμη τους, ο ένας σέβεται την άποψη του άλλου και προσπαθεί να κατανοήσει το σκεπτικό, τη θέση, και τα κίνητρά του.
Η Πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όλους και όλες, εκτός από εθνικιστικές, ρατσιστικές και χουντικές αντιλήψεις και πρακτικές.
Η έκβαση του εγχειρήματος εξαρτάται από την ενεργό συμμετοχή του καθενός, της καθεμιάς. Στην περίοδο που διανύουμε πρόθεσή μας είναι να συγκεντρωνόμαστε σε τακτά διαστήματα, να συζητάμε τι χρειάζεται να κάνουμε πρακτικά, να αναλαμβάνουμε όλοι/ες δεσμεύσεις -ανάλογα με τις δυνατότητές μας- και να τις υλοποιούμε με υπευθυνότητα. Σ΄αυτή τη δεύτερη συγκέντρωση θα συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για το συντονισμό μας…
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΖΙΑ
http://networkedblogs.com/tcLyD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου