Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τα βήματα Παπανδρέου προς την έξοδο (ή η καλά σχεδιασμένη επαναφορά;)

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέφρασε από την Κόστα Ρίκα όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Τα βήματα Παπανδρέου προς την έξοδο



Την ώρα που τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ του δείχνουν την «πόρτα» της εξόδου, και το κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα περισσότερο από 20 χρόνια καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, ο Γ. Παπανδρέου αναζητά μια σανίδα σωτηρίας για να συνεχίσει να υπάρχει πολιτικά την επόμενη μέρα.
Εκτός από τη θέση στη Σοσιαλιστική Διεθνή, επικοινωνεί συχνά με διεθνείς παράγοντες ενώ πυκνώνουν τα ιδιωτικά ταξίδια στο εξωτερικό, χωρίς να ανακοινώνεται πρόγραμμα.
Στην παρούσα φάση όμως, φαίνεται ότι έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τους ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Αλλά, δύσκολες είναι οι σχέσεις του και με το ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, του οποίου ήθελε να ηγηθεί. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι βρήκε σθεναρές αντιδράσεις τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τους Γάλλους συντρόφους του. Έτσι, ο μόνος ρόλος που του απομένει είναι να παραμείνει στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Όσον αφορά στο εσωτερικό, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εικόνα πλήρους διάλυσης, ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Ο κ. Παπανδρέου έχει χάσει την αξιοπιστία του ανάμεσα στους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη. Ο ίδιος δείχνει απρόθυμος να «μαντρώσει» τα μέλη της Κ.Ο. του κόμματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Άνθρωποι που τον παρακολουθούν καθημερινά διαπιστώνουν έναν παραιτημένο Παπανδρέου, ο οποίος δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Για παράδειγμα, συγκάλεσε Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, αν και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος φαινόταν εκνευρισμένος με τη στάση του.
Το επόμενο διάστημα, ο κ. Παπανδρέου θα εξακολουθεί να σιωπά, κρατώντας έτσι αποστάσεις από τα καθημερινά προβλήματα που έχουν ρίξει τη δημοτικότητά του σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν αποκλείεται σε πολύ λίγους μήνες να προσπαθήσει να επανέλθει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, αν μάλιστα έχουν προηγηθεί εκλογές και το ΠΑΣΟΚ έχει καταγράψει την πιο ιστορική του ήττα. Μέχρι τότε, θα παίζει το ρόλο του εγγυητή της ενότητας (!) του ΠΑΣΟΚ.

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/109692/ta-vimata-papandreoy-pros-tin-exodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου