Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γαλλία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων



Η γαλλική Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ένα θέμα που έχει οδηγήσει σε ένταση τις σχέσεις Αγκυρας- Παρισιού.

Με 127 ψήφους υπέρ, έναντι 86 κατά η Γερουσία ενέκρινε με το νομοσχέδιο που ήδη είχε εγκρίνει στις 22 Δεκεμβρίου η Εθνοσυνέλευση. Με την έγκριση του κειμένου ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, από τη Γερουσία, το νομοσχέδιο αποκτά τελεσίδικα ισχύ νόμου.

Το κείμενο του νομοσχεδίου θα διαβιβασθεί πλέον στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει πριν τη διακοπή των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου στα τέλη Φεβρουαρίου, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών τον Μάρτιο.

Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία έχει απειλήσει τη Γαλλία με αντίποινα σε περίπτωση που κυρωθεί ο νόμος.

Στην πρώτη του αντίδραση, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Σαντουλάχ Ερμίν χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση της γαλλικής Γερουσίας ως «πλήρης έλλειψη σεβασμού» από μέρους της Γαλλίας στη χώρα του.



http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/01/blog-post_5042.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου