Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Άβυσσος η ψυχή του ΓΑΠ, ζει σε ένα δικό του "μαγικό" κόσμο!


Με  δυο επιστολές του ο  κ.Παπανδρέου προς την διεθνή κοινότητα ενημερώνει ότι  “επέτρεψε” τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας παρόλο που είχε την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή. Συγκεκριμένα…
Με επιστολή στα αγγλικά αναφέρει: “Despite the fact that PASOK enjoys the absolute majority in the Parliament, I took all the necessary initiatives in order to allow the formation of a coalition government with the parties of Nea Demokratia and LAOS, under the premiership of Mr. Lucas Papademos.”
Στα ελληνικά η επιστολή αναφέρει: “Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανέλαβα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, προκειμένου να [σ.σ.εδώ λείπει το επίμαχο σημείο] συγκροτηθεί Κυβέρνηση συνεργασίας με τα κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπό την πρωθυπουργία του κ. Λουκά Παπαδήμου.
Σχόλιο: Και ενώ όλοι θυμόμαστε τις εκκλήσεις ΓΑΠ στην βουλή του τύπου“δώστε μου ψήφο εμπιστοσύνης για να παραιτηθώ” βλέπουμε ότι  ο κ. Παπανδρέου παρουσιαζει στην διεθνή κοινότητα ότι επέτρεψε στον Σαμαρά στον Καρατζαφέρη και στο Παπαδήμο να κυβερνήσουν. Κυβερνούν κατόπιν άδειας του λοιπόν. Πολιτικά  έχει ενδιαφέρον…
Ψυχογραφικά η  προστασία της δημόσιας -διεθνούς- εικόνας του Παπανδρέου είναι βασικό ζητούμενο για τον ίδιο. Συμβαίνει σε κάθε κλινική περίπτωση ανθρώπου που αισθάνεται μειονεκτικά. Για την προστασία αυτής της εικόνας  τα άτομα αυτά μπορεί να φτάσουν σε ακρότητες (πχ για μια παραγγελία…)
Είναι πολύ κοινό είναι να υιοθετούν ένα ψέμα και να το υποστηρίζουν μέχρι τέλους ακόμη και εάν μείνουν εντελώς μόνοι. Η περίπτωση του τ. Βασιλιά που υποστηρίζει ακόμη και σήμερα ότι έκανε ότι μπορούσε  για αποτρέψει το πραξικόπημα των συνταγματαρχών είναι χαρακτηριστική.
Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε έναν μειονεκτικό άτομο που καταλήγει εκθρονισμένος  γόνος. Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε άτομα που μειονεκτούν έναντι μιας κληρονομιάς  και ενός καθήκοντος του οποίου δεν στάθηκαν αντάξιοι και λύγισαν.
Εκτίμηση: Με όχημα την γλώσσα και την  δυνατότητα διεθνούς διείσδυσης ο κ Παπανδρέου θα κρατήσει αυτή την ανάγνωση μέχρι τέλους. Αμετανόητος θα επιμένει ζώντας  σε μια  ειδικού τύπου νοητική αυτο-εξορία  κυρίως κατ επιλογή του.
Μόνο με τυχών δικαστήριο εναντίων του -ασχέτως αποτελέσματος-  θα του δοθεί η  ευκαιρία να ξαναενταχθεί με το κυρίως σώμα της κοινωνίας. Αν  όμως επιλέξει να το αποφύγει θα παραμείνει εκεί που είναι σήμερα δηλαδή αιώνια απόβλητος…
Μόνο η αλήθεια απελευθερώνει…

http://papaioannou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου