Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον, δημιουργούμε σελίδες ελπίδας και προοπτικής για το αύριο... το αύριο που ανατέλλει και φτιάχνουν οι νέοι για τους νέους!Στους δρόμους της Ραφήνας και του Πικερμίου,στις τοπικές κοινωνίες της Ανατολικής Αττικής,σε κάθε θέμα που άπτεται της καθημερινότητάς μας και χρειάζεται παρέμβαση θα είμαστε εκεί...να σχολιάζουμε και να διεκδικούμε!

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τα Σκόπια θα μετονομαστούν σε... «Αλεξάνδρεια»!


Picture 0 for Τα Σκόπια θα μετονομαστούν σε «Αλεξάνδρεια»!
Φαίνεται ότι ο κ. Γκρούεφσκι είναι περισσότερο πονηρός απ’ ό,τι τον θεωρούμε. Με τον φανατικό «μακεδονισμό» που επιδεικνύει -και μεταδίδει- στους Σλάβους των Σκοπίων, έχει επιτύχει πολλούς στόχους.
Κατ’ αρχήν, καλύπτει την καταφανή αδυναμία να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα του με μεγαλοϊδεατισμό, που τρέφει μέρος του λαού του, αποδίδοντας ταυτόχρονα την οικονομική δυσπραγία στον «εχθρό», την Ελλάδα, που εμποδίζει την πορεία των Σκοπίων προς την ανάπτυξη.
Αυτό κάνει και τώρα, με την πρόταση εκλεκτού στελέχους του, του κ. Τοντόρ Πετρόφ, τον οποίο βάπτισε πρόεδρο της СМК (Παγκόσμιου Κογκρέσου των… «Μακεδόνων»), να μετονομαστεί η πρωτεύουσα σε… Αλεξάνδρεια!
Στην πρότασή του αυτή επικαλείται δεκάδες πόλεις του κόσμου που φέρουν το όνομα του Αλεξάνδρου, με διάφορες παραλλαγές. Ο κ. Πετρόφ θεωρεί ότι η ανέγερση των γιγαντιαίων μνημείων στα Σκόπια, είναι ημιτελής ενέργεια και διαφωνεί με την ονομασία του μνημείου του Αλεξάνδρου στο κέντρο των Σκοπίων, ως «έφιππος πολεμιστής», ενώ έπρεπε κατ’ αυτόν να φέρει το όνομα του Μακεδόνα βασιλιά..
Ο κεντρικός Δήμος των Σκοπίων θα πρέπει να μετονομαστεί σε «Αλεξάνδρειας». Είναι μια ευκαιρία αυτή, αφού όπως υποστηρίζει, ο κ. Πετρόφ, οι δημιουργοί του Μακεδονικού Κράτους είναι ο Φίλιππος ο Β΄ και ο Μέγας Αλέξανδρος των οποίων τα αγάλματα βρίσκονται στο Κέντρο και τονίζουν την μητρόπολη της Μακεδονίας.
Η σκοπιανή κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μετονομασία αυτή αλλά και άλλων πόλεων, αν στην επόμενη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δεν θα ενταχθούν πάλι τα Σκόπια. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και κατά τη Σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου, όπου μετά την αποτυχία του κ. Γκρούεφσκι η κυβέρνησή του είχε προβεί σε αλλαγές ονομασιών του αεροδρομίου, δρόμων και νοσοκομείων.

http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=78842

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου